Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 66 pasujących wyników.
Eksport żywności idzie na kolejny rekord
Wartość eksportu polskiej żywności za 2018 rok prawdopodobnie znacznie przekroczy 29 miliardów euro, co będzie najlepszym wynikiem w historii. - Polska żywność, jak wiadomo, z sukcesem...
więcejDe Heus oblicza ślad węglowy dla mięsa
De Heus jest gotowy wyliczać na szeroką skalę ślad węglowy dla mięsa. Dzięki temu staje się strategicznym partnerem dla wielu podmiotów z branży gastronomicznej oraz handlowej. De Heus już od...
więcejFiber Vibe czyli pasza strukturalna dla macior od De Heus
Linia Fiber Vibe powstała jako wsparcie dla rozwoju stada podstawowego, które odgrywa znaczącą rolę w odbudowie sektora trzody chlewnej. Lepsze funkcjonowanie układu pokarmowego, łatwiejsze...
więcejDe Heus podsumowuje rok 2022 w raporcie ESG
De Heus w swoim drugim raporcie ESG (Environmental, Social and Governance) przedstawia wpływ na środowisko i otoczenie. Zadaniem De Heus jest wytwarzanie wysokiej jakości paszy tak, aby zapewnić...
więcejDe Heus i Golpasz dostały od UOKiK zielone światło do fuzji
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów pozytywnie zaopiniował plany fuzji firm De Heus i Golpasz S.A. Firmy własnie rozpoczynają przygotowania do połączenia spółek. De Heus oraz...
więcejRoyal De Heus połączy siły z Golpasz S.A.
De Heus oraz fundusze zarządzane przez Resource Partners GP, większościowego akcjonariusza Golpasz S.A., wraz z akcjonariuszami mniejszościowymi, uzgodniły warunki nabycia przez firmę De Heus...
więcejWytwórnie De Heus produkują bez GMO
Firma De Heus pozytywnie przeszła kolejną turę zewnętrznych audytów i uzyskała certyfikat zgodności ze standardem Polskiej Izby Mleka "bez GMO". Certyfikat PIM "bez GMO"...
więcejDe Heus oferuje nowe konserwanty do zabezpieczania TMR-u i kiszonek
De Heus wzbogaciła swoją ofertę o dwa nowe konserwanty do zabezpieczania dawek TMR przed zagrzewaniem. Są to Fresh TMR P w formie płynnej i Fresh TMR S w formie sypkiej. Produkty te zabezpieczają...
więcejO kluczowych problemach w stadach bydła i żywieniu na mokro
Mastitis, stres cieplny oraz kryptosporydioza to tematy omówione w trakcie konferencji dla hodowców bydła mlecznego. Podczas spotkania zaprezentowano również sposób...
więcejKonferencje Cid Lines startują w marcu
Kluczowe problemy w stadach bydła mlecznego. To temat wiodący cyklu konferencji skierowanej dla hodowców bydła i producentów mleka. Firma Cid Lines wraz z De Heus...
więcejCertyfikat VLOG dla kolejnych wytwórni pasz De Heus
Firma De Heus uzyskała certyfikat zgodności ze standardem VLOG dla dwóch wytwórni pasz, w Grodzisku Wielkopolskim i w Łomży. Certyfikat potwierdza wyeliminowanie z produkcji wszystkich...
więcejKrowie na zdrowie. Nowy program dla hodowców bydła
Program dla hodowców bydła mlecznego "Krowie na zdrowie" oraz herbicydy, które opierają się na nowej substancji czynnej Arylex™ Active. To główne tematy...
więcejAgro Days. Dni Hodowcy już w ten weekend
Obiekty inwentarskie z pełnym wyposażeniem, bezpłatne badanie kiszonek, wspólne gotowanie z Masterchefem Damianem Kordasem wraz z degustacją, praktyczne warsztaty i panele dyskusyjne, konkurs...
więcejAgro Days. Dni Hodowcy 2019. Bogaty program wydarzenia
Agro Days. Dni Hodowcy to nie tylko ponad 90 firm z branży agro, które już 2 i 3 lutego w Warszawie, w hali Global Expo, zaprezentują swoją aktualną ofertę. Ważnym elementem wydarzenia jest...
więcejMasterChef na Agro Days. Dni Hodowcy. Mamy kolejny konkurs
Damian Kordas, kucharz, zwycięzca programu MasterChef oraz student weterynarii zaprasza na Agro Days. Dni Hodowcy. Damian Kordas zabierze uczestników Agro Days. Dni Hodowcy w kulinarną...
więcejKonkurs z nagrodami z okazji Agro Days. Dni Hodowcy 2019
De Heus organizuje konkurs "Trzy słowa" z nagrodami. Jest on dedykowany do wszystkich, którzy chcą wziąć udział w wydarzeniu Agro Days. Dni Hodowcy 2019. Targi te odbędą się w...
więcejPłynne żywienie świń przynosi oszczędności. I to spore
Żywienie świń na mokro pozwala ograniczyć koszty ich utrzymania. Hodowcy, którzy zdecydowali się na takie rozwiązanie przyznają, że obecnie mogą zaoszczędzić na wyprodukowaniu jednego...
więcejPłynne żywienie trzody chlewnej w teorii i praktyce
Żywienie świń na mokro przy dobrym dostępie do odpadów spożywczych pozwala ograniczyć koszty ich utrzymania. Jak robić to efektywnie można było dowiedzieć się podczas specjalistycznego...
więcejKwasica żwacza. De Heus ma sposób na rozwiązanie tego problemu
Hodowcy bydła zwiększają ilości zbóż w skarmianiu bydła, ponieważ żniwa dobiegły już końca. Wykorzystanie pasz z dużą zawartością szybko fermentujących węglowodanów w żwaczu np. ziaren...
więcejAgro Days. Dni Hodowcy odbędą się po raz drugi
Agro Days. Dni Hodowcy to wydarzenie, które swoją inaugurację miało w zeszłym roku. Jak informuje ich organizator, firma De Heus, po sukcesie pierwszej edycji odbędzie się druga. Hodowcy i...
więcejPasze De Heus z certyfikatem nGMO według standardu VLOG
Firma De Heus pozytywnie przeszła audyt zewnętrzny i uzyskała certyfikat zgodności ze standardem VLOG dla wytwórni premiksów w Łęczycy. Oznacza to wyeliminowanie z produkcji...
więcejNowa technologia produkcji mieszanek mineralno-witaminowych i premiksów
Technologia CDS&Protect (Cold Disc Spraying and Protect), stosowana jedynie w wytwórni premiksów De Heus w Łęczycy, polega na nanoszeniu w warunkach niskiej temperatury witamin na...
więcejDrożdże dla pracy żwacza i produkcji mleka
Firma De Heus wprowadziła na rynek nowy produkt Bestermine Drożdże. Jest to mieszanka mineralna z wysoko skoncentrowaną dawką żywych drożdży. Ma ona zapewnić efektywną i bezpieczną pracę żwacza,...
więcejMleko od krów żywionych bez GMO coraz popularniejsze
Producenci mleka mimo że ustawa paszowa zakazująca stosowania w żywieniu krów mlecznych komponentów GMO wchodzi w życie dopiero w 2019 r., już dzisiaj muszą przestawiać się na pasze...
więcejDe Heus uruchamia nową platformę sprzedaży elektronicznej
Pulpit Klienta to nowa platforma na polskim rynku pasz. Dzięki niej klienci De Heus mogą dokonywać zakupów. Serwis gwarantuje obsługę logistyczną oraz transakcyjną. Hodowcy mogą składać...
więcejHodowcy sami powodują problemy w rozrodzie macior
Stado podstawowe, które jest nieumiejętnie zarządzane ma problemy z płodnością. To właśnie złe postępowanie z maciorami w okresie od odsadzenia do krycia jest w 80 proc. winne słabszym...
więcejDe Heus wprowadza nowe produkty dla bydła
Bestermine Kaliber, Bestermine Rozród oraz Bestermine Total to nowe mieszanki mineralno-witaminowe dla bydła oferowane przez firmę De Heus. Zostały wyprodukowane z surowców wolnych od...
więcejAkademia Zdrowej Racicy z De Heus
De Heus, we współpracy z ośrodkiem doradztwa rolniczego, po raz kolejny organizuje bezpłatne warsztaty, podczas których jej eksperci dzielą się z hodowcami praktyczną wiedzą na temat...
więcejAkademia A'Locha. Kolejne spotkanie z hodowcami
Akademia A'Locha to cykl spotkań hodowców trzody chlewnej z przedstawicielami środowisk akademickich i lekarzy weterynarii. Druga edycja odbyła się pod koniec października w Pabianicach,...
więcejNowa fabryka premiksów De Heus
W nowym obiekcie rocznie będzie produkowane ponad 20 tys. ton premiksów zarówno farmerskich, jak i na potrzeby innych wytwórni. Trafią one głównie na polski rynek, ale...
więcejJakość od pola do lady sklepowej
Wśród firm produkujących w zgodzie z systemem QS znalazła się firma De Heus, która dostarcza rozwiązania żywieniowe dla zwierząt. QS to system jakości, który w 2011 r. powstał w...
więcejNowa chlewnia w rodzinnym gospodarstwie
Hodowcy trzody chlewnej Alicja i Jan Czech oraz ich syn Michał z miejscowości Broniewice w woj. kujawsko-pomorskim, wraz z partnerami czyli firmami uczestniczącymi w realizacji inwestycji, 9...
więcejO zasadach płynnego żywienia dyskutowano w Toruniu
Zasady płynnego żywienia trzody chlewnej w stadzie podstawowym oraz w praktyce. To wiodące tematy ósmej edycji Akademii Płynnego Żywienia. Hodowcy i producenci trzody chlewnej...
więcejSystem kubkowy dokarmiania prosiąt
Hodowcy trzody chlewnej mogą korzystać z nowoczesnych i w pełni zautomatyzowanych systemów dokarmiania, które znacząco poprawiają ekonomikę produkcji. Jednym z nich jest kubkowy system...
więcejMleczne lochy to dobre matki. Porady z warsztatów trzodowych
O tym, że maciora po porodzie musi produkować odpowiednio dużą ilość mleka, przekonywali doradcy z firmy De Heus podczas V warsztatów trzodowych, które 8 i 9 września odbyły się w...
więcejZnaczenie pójła poporodowego. Porada od De Heus
Pójło poporodowe nawadnia krowę, uzupełnia energię wykorzystaną w trakcie porodu oraz dostarcza składniki odżywcze, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Hodowcy bydła i producenci mleka...
więcejKrowie na zdrowie czyli korzyści dla hodowców
"Krowie na zdrowie" to program, w którym oprócz firmy Corteva Agriscience™ uczestniczą Barenbrug, Claas oraz De Heus. Podczas Targów Ferma 2020 zorganizowały one...
więcejJak przygotować krowę do laktacji? Przede wszystkim dobrze żywić
Jak przygotować krowę do laktacji to temat tegorocznej międzynarodowej konferencji naukowej, która 15 marca odbyła się na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zgromadziła ona ponad 200...
więcejKulawizny powstają wskutek lekceważenia sygnałów krów
Kulawizny to wciąż jeden z poważniejszych problemów stad krów mlecznych, których przyczyny i objawy nie zawsze są zauważane. Akademia Zdrowej Racicy, która powstała z...
więcejSeksowanie nasienia metodą Sexcel
Proces seksowania nasienia polega na segregacji chromosomów i eliminacji komórek męskich. Przyspiesza on rozwój genetyczny stada dzięki uzyskiwaniu większej liczby cieląt płci...
więcejJak kontrolować zysk z produkcji mleka?
Wielu hodowców i producentów mleka skupia się jedynie na kwocie jaką płaci im mleczarnia za odebrany surowiec. Zapominają często, że zysk z prowadzonej działalności w dużym stopniu...
więcejPolski rynek wołowiny będzie rozwijał się nadal
Liczba krów mlecznych w Polsce spada, a rośnie pogłowie młodego bydła, które jest przeznaczane na opas. W okresie od 2005 do 2017 r. jego liczba wzrosła o 76 proc. Agro Days,...
więcejCeny przetworów mlecznych znacznie wyższe niż przed rokiem
Światowe ceny produktów mleczarskich we wrześniu były o 27 proc. wyższe niż w tym samym okresie ubiegłego roku. Najbardziej wzrosła cena masła, które podrożało o 55 proc. ...
więcejEfektywna hodowla to wyższy zysk
Redukcja kosztów produkcji jest możliwa dzięki efektywnej hodowli krów. Można ją osiągnąć zapewniając dobrostan oraz przez odpowiednie żywienie, regularną korekcję racic i...
więcejKorekcja racic w pięciu krokach
Bydło mleczne wymaga systematycznej pielęgnacji racic. Zaniedbanie tej czynności prowadzi do kulawizny, zniekształcenia kości i stawów, a w konsekwencji brakowania krowy. W gospodarstwie...
więcejZwycięzcy wzięli udział w szkoleniu
W zeszłym roku czytelnicy Hoduj z Głową Bydło brali udział w konkursie, w którym główną nagrodą było szkolenie z praktycznego wykonywania pięciostopniowej funkcjonalnej korekcji racic....
więcejPolska coraz więcej zarabia na drobiu. Ale trzeba szukać rynków zbytu
W 2017 r. Polska wyprodukowała około 2,69 mln ton drobiu z czego 1,12 mln ton trafiło na eksport. Analizy wskazują, że w tym roku możemy liczyć na powyżej 1,3 proc. wzrostu wytwórczości....
więcejHodowcy drobiu boją się ustawy paszowej. Dostaną mocno po kieszeni
Ustawa paszowa, która ma wejść w życie z początkiem 2019 roku, może spowodować duży wzrost kosztów po stronie hodowców drobiu. To z kolei przełoży się na wyższe ceny mięsa i...
więcejProdukcja drobiu będzie rosnąć. Trzeba szukać nowych rynków zbytu
Na europejskich i światowych rynkach rośnie popyt na drób. Polska jest jednym z największych producentów i eksporterów tego mięsa. Większość sprzedaży trafia do UE, ale hodowcy...
więcejDrobiarze obawiają się nowelizacji ustawy paszowej. Ograniczą produkcję?
Zbiory pszenicy i soi były udane, wysoka ma też być produkcja kukurydzy. Producenci mięsa drobiowego i hodowcy spodziewają się zatem stabilizacji cen pasz. Rewolucja może nadejść z początkiem 2019...
więcejPolska czołowym producentem indyków w UE. A niebawem może być liderem
Polska jest jednym z największych producentów i eksporterów drobiu. Popularnością cieszy się nie tylko mięso z kurcząt, ale również z indyka. Niebawem możemy być liderem w...
więcejPolska drobiową potęgą. Nasz eksport bije kolejne rekordy
Nasz kraj jest największym producentem i eksporterem drobiu w Unii Europejskiej. Sprzedaż z roku na rok rośnie, a polskie kurczaki i indyki z powodzeniem zdobywają uznanie Niemców,...
więcejPolska żywność musi być bardziej rozpoznawalna i jeszcze lepsza
Polska na rynkach trzecich jest rozpoznawalna jako część Unii Europejskiej, która ma bardzo silną pozycję na rynkach azjatyckich. Niestety okazuje się, że Polska jako marka, nie jest zbyt...
więcejMłodzi hodowcy otwarci na zmiany. Dzięki nim rolnictwo wiele zyskuje
Większa otwartość na zmiany, korzystanie z nowych technologii i rozwiązań sprawdzonych na świecie, chęć ciągłego dokształcania się - te cechy charakteryzują młodych hodowców trzody i bydła,...
więcejAgro Days 2019. Druga edycja targów za nami
Hodowcy bydła, trzody chlewnej oraz drobiu w miniony weekend spotkali się na targach Agro Days. Dni Hodowcy 2019. Na powierzchni 15 tys. m2 zaprezentowało się 76 wystawców z całego kraju,...
więcejAgro Days 2019. Hodowcy przyjechali do Warszawy
Agro Days. Dni Hodowcy czyli targi przeznaczone dla hodowców bydła, drobiu, trzody chlewnej, ekspertów oraz wszystkich, którzy interesują się branżą agro rozpoczęły się dzisiaj...
więcejStosowanie pasz bez GMO doprowadzi do wzrostu cen mięsa
- Jeśli Polska wprowadzi zakaz stosowania soi GMO bez znalezienia stosownej alternatywy, nasza przewaga konkurencyjna mocno stopnieje. Ceny mięsa będą musiały wzrosnąć ok. 10-12 proc. - uważa Adam...
więcejEkspert: im mniej śruty sojowej, tym gorsze parametry pasz
Wytwórnie pasz są zainteresowane polskimi roślinami białkowymi, ale śruty sojowej nie da się całkowicie wyeliminować z pasz, nie tylko ze względu na parametry jakościowe - uważa Adam Zaleski,...
więcejAgro Days pierwsza edycja targów zakończona sukcesem
Konferencje, warsztaty, a także pokazy specjalistyczne. To wszystko podczas spotkania o charakterze targowo-konferencyjnym, które odbyło się w dniach 14 i 15 października br. w Centrum...
więcejAgro Days Dni Hodowcy 2017 wystartowały
Agro Days Dni Hodowcy 2017 rozpoczęły się dzisiaj o godzinie 10 w hali MT Polska w Warszawie. Imprezę otworzyła konferencja "Made in Poland" - jak wykreować modę na polskie produkty?...
więcejAgro Days - spotkanie hodowców bydła, trzody i drobiu
Pierwsza edycja Agro Days - Dni Hodowcy odbędzie się w dniach 14 i 15 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Podczas spotkania odbędą się prezentacje praktyk...
więcejAkademia Płynnego Żywienia
Serwatka, wywar gorzelniany, kiszone śrutowane ziarno kukurydzy czy chleb i ciastka. Krajowy rynek produktów odpadowych, które mogą być wykorzystywane w żywieniu świń stwarza hodowcom...
więcejPolacy chcą kupować zdrową żywność ze sprawdzonych źródeł
40 proc. mieszkańców Polski deklaruje, że przynajmniej raz w tygodniu kupuje produkt, który określa jako zdrową żywność - wynika z badań przeprowadzonych przez agencję badawczą MANDS...
więcejWebinar Akademii Indyka pt. „Jak wyrzeźbić tygrysa z indyczki, czyli żywienie szyte na miarę”...
Firma paszowa De Heus zaprasza 28 lutego 2023 roku na cykl webinarów Akademii Indyka pt. „Jak wyrzeźbić tygrysa z indyczki, czyli żywienie szyte na miarę” Zapisy oraz więcej...
więcejAgro Days - Dni Hodowcy w Warszawie 2019
Firma paszowa De Heus zaprasza 2-3 lutego 2019 roku na Agro Days. Dni Hodowcy, które odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, ul. Modlińska 6D. Agro Days to unikatowe w...
więcejAgro Days – Dni Hodowcy w Warszawie 2017
Firma paszowa De Heus zaprasza 14-15 października 2017 roku na Agro Days – Dni Hodowcy, które odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Agro Days to unikatowe w...
więcej