Świat
RSS- 
            
              19-08-2016,11:15
Chiny sprowadzają coraz więcej wieprzowiny
                Niekorzystne relacje cen pasz do stawek żywca oraz nowe przepisy z zakresu ochrony środowiska przyczyniły się do redukcji stada loch w Chinach, co wpłynęło na spadek produkcji. A ma być coraz gorzej... - 
            
              15-08-2016,10:30
Chiny chcą produkować genetycznie modyfikowaną soję
                Do roku 2020, w ramach programu nauki i technologii rolnictwa, Chiny zamierzają wprowadzić produkcję genetycznie modyfikowanej soi. Państwo Środka to obecnie największy importer i konsument soi. - 
            
              12-08-2016,10:05
Japonia zwiększa import wieprzowiny
                Japonia jest największym na świecie importerem netto wieprzowiny. W 2014 r. przywóz był rekordowo wysoki, o 9 proc. wyższy niż tradycyjnie z powodu epidemicznej biegunki świń (PED), która spowodowała spadek produkcji krajowej. - 
            
              11-08-2016,14:10
Brazylia ma spore problemy z eksportem zbóż
                Wywóz z Brazylii soi, śruty i kukurydzy (łącznie) w sierpniu jest prognozowany na 4,87 mln ton wobec 9,37 mln ton w analogicznym czasie ubiegłego roku. Większość wywozu stanowi soja i kukurydza. - 
            
              11-08-2016,10:45
Korea Południowa sprowadziła najwięcej wołowiny od 27 lat
                Pogłowie bydła w Korei Południowej znajduje się obecnie w spadkowym momencie cyklu, co wynika z działań rządu dążącego do redukcji liczby zwierząt, co ma podnieść opłacalność produkcji bydła. - 
            
              07-08-2016,11:30
Kanadyjczycy lubią jeść brzydkie warzywa i owoce
                Ogólną wartość zmarnowanej w Kanadzie żywności Value Chain Management International ocenia - według danych na koniec rudnia 2014 roku - na 31 mld dolarów kanadyjskich. Aż 47 proc. żywności marnuje się w domach.