Republika Korei otwarta na import polskiego mięsa
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą, dostrzegając potencjał Polski jako jednego z głównych dostawców mięsa w nadchodzących latach.
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą z Polską, w ramach której nasz kraj będzie mógł eksportować mięso drobiowe, wieprzowe i wołowe.
Dariusz Goszczyński, prezes zarządu Krajowej Rady Drobiarskiej – Izby Gospodarczej, 23 września uczestniczył w spotkaniu dotyczącym eksportu mięsa z Polski do Republiki Korei.

Drobiarze pełni obaw. Czy Ursula von der Leyen dotrzyma słowa?
W spotkaniu wzięli także udział przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Głównego Inspektoratu Weterynarii oraz innych organizacji branżowych.
Strona koreańska reprezentowana była przez przedstawicieli stowarzyszenia importerów mięsa.
Dyskutowano o przyspieszeniu procedur administracyjnych, które umożliwią eksport polskiego mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego do Korei.
Dariusz Goszczyński podkreślił, że takie rozmowy są kluczowe dla polskich przedsiębiorców, którzy liczą na rozwój współpracy z koreańskim rynkiem.
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą, dostrzegając potencjał Polski jako jednego z głównych dostawców mięsa w nadchodzących latach.
W 2023 roku wartość polskiego eksportu do Korei wyniosła 82,6 mln euro, a już w pierwszych miesiącach 2024 roku odnotowano jej wzrost o 19%.
Spotkanie stanowiło istotny krok w dalszym zacieśnianiu relacji handlowych między krajami.
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Polska oficjalnie wolna od grypy ptaków!
-
Gospodarstwa mleczarskie zagrożone renacjonalizacją WPR
-
ASF u dzików. Liczba ognisk rośnie, ale mniej dynamicznie
-
Wycielenia pod nadzorem sztucznej inteligencji
-
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
Jaja są drogie z powodu wirusa HPAI
-
Polskie mleczarstwo wciąż niepewne przyszłości. W tle amerykańskie cła
-
Hodowcy liczą na podwyżki, żeby nadrobić bardzo słabe zimowe miesiące
-
Czy trzeba zmodyfikować żywienie krów podczas upałów?
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 3/2025
-Nie wystarczy tylko mieć szukarka
-Lato - trudny czas dla macior
-Bioasekuracja w praktyce, a nie na papierze
Hoduj z głową bydło 3/2025
-Cielęta i jałówki od nowa
-Przewodnik po nowoczesnych dodatkach
-Co trzeba wiedzieć o gumach strzykowych?
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-06-2025,14:30
Mleczna Gala 2025 za nami
-
17-06-2025,10:35
Najnowocześniejsza wytwórnia pasz Agri Plusa już pracuje
-
09-06-2025,12:30
Światowy Dzień Mięsa uczcili międzynarodowym kongresem
-
02-06-2025,7:40
Agri Plus otworzył nową wytwórnię pasz w Kurzętniku
-
29-05-2025,15:30
O robotach na Szczegółowej uprawie roślin
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo