Republika Korei otwarta na import polskiego mięsa
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą, dostrzegając potencjał Polski jako jednego z głównych dostawców mięsa w nadchodzących latach.
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą z Polską, w ramach której nasz kraj będzie mógł eksportować mięso drobiowe, wieprzowe i wołowe.
Dariusz Goszczyński, prezes zarządu Krajowej Rady Drobiarskiej – Izby Gospodarczej, 23 września uczestniczył w spotkaniu dotyczącym eksportu mięsa z Polski do Republiki Korei.

Drobiarze pełni obaw. Czy Ursula von der Leyen dotrzyma słowa?
W spotkaniu wzięli także udział przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Głównego Inspektoratu Weterynarii oraz innych organizacji branżowych.
Strona koreańska reprezentowana była przez przedstawicieli stowarzyszenia importerów mięsa.
Dyskutowano o przyspieszeniu procedur administracyjnych, które umożliwią eksport polskiego mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego do Korei.
Dariusz Goszczyński podkreślił, że takie rozmowy są kluczowe dla polskich przedsiębiorców, którzy liczą na rozwój współpracy z koreańskim rynkiem.
Koreańscy importerzy wyrazili zainteresowanie współpracą, dostrzegając potencjał Polski jako jednego z głównych dostawców mięsa w nadchodzących latach.
W 2023 roku wartość polskiego eksportu do Korei wyniosła 82,6 mln euro, a już w pierwszych miesiącach 2024 roku odnotowano jej wzrost o 19%.
Spotkanie stanowiło istotny krok w dalszym zacieśnianiu relacji handlowych między krajami.
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
Mleczny rynek. Cena mleka w marcu minimalnie wzrosła
-
Tuczniki znów w górę. Bariera 2 euro na VEZG osiągnięta
-
Grypa ptaków w Polsce. Są nowe ogniska choroby!
-
Pryszczyca. Hodowcy mogą pobrać praktyczny poradnik bioasekuracji
-
Choroba ND zabiła już ponad 2 mln sztuk drobiu
-
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
Ceny tuczników w Polsce o złotówkę w dół
-
Grypa ptaków. Komisja jednak nie zakaże wstawień drobiu do kurników
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 2/2025
-Warchlaki potrzebują dobrych warunków
-Mamki dla prosiąt. Kiedy, jak i dlaczego?
-Co drożdże wnoszą do dawki?
Hoduj z głową bydło 2/2025
-Oblicza skrobi
-Sita kałowe, czyli cała prawda o żywieniu
-"Królewska Wołowina" z bydła szkockiego
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
16-04-2025,12:05
Aliplusowane zboża w żywieniu bydła mięsnego
-
18-03-2025,13:10
eMastitis po raz pierwszy. Antybiotyki można skutecznie ograniczać
-
17-03-2025,12:40
Jak zapobiegać problemom okresu okołoporodowego?
-
07-03-2025,10:30
O genetyce przyszłości dyskutowano w Żninie
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?