Chów gęsi i gęsina pod lupą inspekcji

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: (dk) | redakcja@agropolska.pl
10-11-2021,15:05 Aktualizacja: 10-11-2021,14:35
A A A

Warunki chowu i tuczu gęsi oraz jakość handlową mięsa gęsiego skontrolowała Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHAR-S).

Warunki produkcji sprawdzono na 42 fermach, gdzie utrzymywanych było łącznie 276,9 tys. gęsi. Kontrole były prowadzone w zakresie zgodności z wymaganiami wynikającymi z obowiązujących przepisów oraz Regulaminem znaku wspólnego towarowego "Młoda polska gęś owsiana".

"W 6 zakładach uboju zweryfikowano cechy organoleptyczne i znakowanie 28 partii mięsa gęsiego. W toku przeprowadzonych kontroli nie stwierdzono nieprawidłowości" - informuje IJHAR-S.
 



Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Advertisement
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 2/2022

Hoduj z głową świnie:

-Tuczniki drożeją

-Okres jałowienia loch

-Dobrostan prosiąt ssących

-Biodostępność mineralnych

-Temat ASF wciąż aktualny

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 2/2022

Hoduj z głową bydło:

-Postaw na dobrostan

-Dobre kiszonki to obowiązek

-Przygotować cielęta do opasu

-Suchy TMR w odchowie cieląt

-Czopy dostrzykowe

PRENUMERATA