Kradli w gospodarstwie rybackim. Zaskoczyli ich pracownicy
Pracownicy gospodarstwa rybackiego udaremnili plany złodziei, którzy uciekając, zostawili łup – worki z ok. 200 kilogramami ryb. Dwaj zatrzymani mężczyźni usłyszeli zarzuty.
Pracownicy gospodarstwa rybackiego udaremnili plany złodziei, którzy uciekając, zostawili łup – worki z ok. 200 kilogramami ryb. Dwaj zatrzymani mężczyźni usłyszeli zarzuty.
W miniony piątek wieczorem na telefon alarmowy 112 zadzwonili pracownicy gospodarstwa rybackiego z terenu powiatu wągrowieckiego (woj. wielkopolskie), którzy podczas kontroli stawów zauważyli dwóch mężczyzn kradnących ryby. Przybysze zostali spłoszeni widokiem świateł zbliżających się samochodów i uciekli.
Rolnik z kombajnu wypatrzył kradzież kukurydzy na swoim polu. Dwaj mężczyźni staną przed sądem
„Na miejscu zostawili podbierak i worki jutowe wypełnione rybami, których podczas ucieczki nie zdołali zabrać ze sobą. Cztery worki wypełnione były rybami gatunków karp, amur, karaś, łącznie było to około 200 kilogramów ryb” – podaje Komenda Powiatowa Policji w Wągrowcu.
Złodzieje, jak później ustalono, przybyli nad stawy pieszo. Jednego z nich ujęli wspomniani pracownicy gospodarstwa. 48-latek został przekazany stróżom prawa.
Ponadto policjanci na miejscu wykonali oględziny. Ryby kradzione były w miejscu gdzie prowadzona jest ich sprzedaż, a złodzieje posługiwali się narzędziami należącymi do gospodarstwa.
W sobotę przed południem funkcjonariusze zatrzymali drugiego podejrzanego, 58-letniego mieszkańca sąsiedniej wioski. Dzień później obaj mężczyźni usłyszeli zarzuty usiłowania kradzieży, przyznali się do tego czynu i złożyli w tej sprawie wyjaśnienia. Za to przestępstwo grozi kara do 5 lat pozbawienia wolności.
- Wiesz o ciekawym wydarzeniu? Poinformuj nas o tym! Czekamy: redakcja@agropolska.pl
-
Makabra na drodze. Motocykl zaczął się palić po uderzeniu w ciągnik rolniczy. Dwie podróżujące jednośladem osoby spłonęły
-
Skradziony ciągnik odzyskany w godzinę. 30-latek przyznał się do kradzieży
-
Rolnicy spotkali się z ministrem Siekierskim. Apelowali o uszczelnienie granicy polsko-ukraińskiej
-
Kaczyński: idziemy do Parlamentu Europejskiego, żeby odrzucić Zielony Ład
-
Zmarł druh OSP, który zasłabł podczas ćwiczeń
-
"Republika gwarantuje zdrowe odżywianie obywatela". Włosi chcą wpisać suwerenność żywnościową do konstytucji
-
Posłanka Zielonych zapowiada projekt ustawy ws. zakazu hodowli zwierząt na futra. "To nie jest powtórka piątki dla zwierząt"
-
W Państwowej Radzie Ochrony Przyrody zabrakło miejsca dla rolników? PIR: to skandal
-
Soki i nektary z Ukrainy niedopuszczone do obrotu
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
26-02-2024,14:00
Podpowiadali jak zrobić dobry TMR
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?