Bydło
RSS- 
            
              27-06-2016,18:30
Eksport produktów mleczarskich receptą na kryzys?
                Rynek mleka nadal pozostaje w kryzysie, a kraje Unii Europejskiej domagają się interwencji. Producenci we wszystkich krajach Wspólnoty walczą o przetrwanie. Jednym z rozwiązań mogących poprawić tę sytuację jest szukanie nowych kierunków dla eksportu. - 
            
              26-06-2016,7:30
Zasuszenie ciągle jest tajemnicą. Zakończyła się konferencja w Polanicy
                Krowy w zasuszeniu muszą być żywione specyficzną dawką pokarmową oraz powinny przebywać w dobrych warunkach środowiskowych. Mimo że o zasuszeniu wiemy już dużo nadal jest ono sporym wyzwaniem dla hodowców bydła. - 
            
              23-06-2016,9:35
Jest sposób, aby zaoszczędzić na żywieniu krów mlecznych
                Pomimo trudnych czasów dla producentów mleka, warto dbać o stado, które się posiada. Stanowi ono bowiem ogromny potencjał, który często był budowany latami, a do jego pełnego wykorzystania niezbędne jest skupienie się na ekonomii produkcji. - 
            
              20-06-2016,20:30
Kryptosporydioza – najczęstsza przyczyna biegunek u cieląt
                Kryptosporydioza jest przyczyną nawet 60 proc. biegunek u cieląt. Atakuje najczęściej młode sztuki w wieku 5-15 dni i jest szczególnie niebezpieczna dla zwierząt o zmniejszonej odporności. - 
            
              20-06-2016,12:10
Krowy w okresie przejściowym tematem konferencji w Polanicy Zdroju
                Hodowcy bydła mlecznego co roku przyjeżdżają do Polanicy Zdroju aby wziąć udział w konferencji naukowej. Nie inaczej będzie w tym roku. XIX międzynarodowa konferencja odbędzie się w dniach 23-25 czerwca. - 
            
              20-06-2016,10:10
Coraz więcej krajów z niskim ryzykiem zagrożenia BSE
                Status krajów "kontrolowanego ryzyka zagrożenia" BSE posiada pięć krajów Wspólnoty - Grecja, Wielka Brytania, Polska, Francja oraz Irlandia. Pozostałe 23 państwa UE mają status "niskiego ryzyka zagrożenia" BSE. 
							

