Trwa rekrutacja na II stopień na WRiE SGGW
Rekrutacja na studia II stopnia rozpoczynające się w semestrze letnim w roku akademickim 2022/2023 przeprowadzana jest w jednej turze. Nie przewiduje się rekrutacji uzupełniającej.
Do końca stycznia 2023 r. można rejestrować się na studia II stopnia (magisterskie) na najstarszym wydziale rolniczym w kraju - Wydziale Rolnictwa i Ekologii SGGW w Warszawie. Otwarta jest rejestracja na dwa kierunki dzienne: Rolnictwo oraz Inżynieria ekologiczna.
WRiE: cenne konsultacje z praktyką
Rekrutacja na studia II stopnia rozpoczynające się w semestrze letnim w roku akademickim 2022/2023 przeprowadzana jest w jednej turze. Nie przewiduje się rekrutacji uzupełniającej.
Kandydat, który nie uzyskał jeszcze dyplomu studiów I stopnia (jest przed obroną pracy dyplomowej / egzaminem dyplomowym) może się zarejestrować i przystąpić do kwalifikacji. Numer dyplomu i datę obrony można wprowadzić do formularza rekrutacyjnego w późniejszym terminie.
Więcej informacji: https://wrie.sggw.edu.pl/rekrutacja-ii-stopien/
Początki Wydziału Rolnictwa i Ekologii SGGW sięgają 1906 r. Obecnie prowadzi kształcenie na trzech kierunkach: Rolnictwo, Inżyniera ekologiczna oraz Rolnictwo ekologiczne i produkcja żywności (w języku angielskim). Wydział bardzo blisko współpracuje z otoczeniem gospodarczym. Działa przy nim Zespół Interesariuszy Zewnętrznych, którzy konsultują programy kształcenia, aby w jak największym stopniu odpowiadały one dynamicznie zmieniającym się wymaganiom rynku pracy.
WRiE SGGW ma podpisane umowy o współpracy z kilkunastoma firmami z branży rolniczej, wśród nich z Agencją Promocji i Rozwoju Agrobiznesu APRA Sp. z o.o.
- Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz
-
Hoduj z Głową Świnie nr 2 w 2024 roku. Wideo
-
Makabra na drodze. Motocykl zaczął się palić po uderzeniu w ciągnik rolniczy. Dwie podróżujące jednośladem osoby spłonęły
-
Mleczne stada o najwyższej wydajności w w Świętokrzyskiem i Małopolsce
-
Skradziony ciągnik odzyskany w godzinę. 30-latek przyznał się do kradzieży
-
Rolnicy spotkali się z ministrem Siekierskim. Apelowali o uszczelnienie granicy polsko-ukraińskiej
-
Kaczyński: idziemy do Parlamentu Europejskiego, żeby odrzucić Zielony Ład
-
Zmarł druh OSP, który zasłabł podczas ćwiczeń
-
"Republika gwarantuje zdrowe odżywianie obywatela". Włosi chcą wpisać suwerenność żywnościową do konstytucji
-
Cena tuczników spadnie pod presją handlu?
do 30.04.2024 - uregulowanie składek za II kwartał 2024 r.
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
26-02-2024,14:00
Podpowiadali jak zrobić dobry TMR
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?