Pożar na fermie trzody chlewnej. Trwa szacowanie strat
Strażacy zgłoszenie o pożarze na fermie trzody chlewnej w Suchorzu (powiat bytowski) otrzymali w niedzielę ok. godz. 11.30.
Na fermie świń w Suchorzu (Pomorskie) ogniem zajął się jeden z sześciu budynków. Na szczęście na miejscu okazało się, że pali się budynek ze słomą, a nie z inwentarzem - poinformował PAP w niedzielę, 10 stycznia rzecznik prasowy PSP w Bytowie bryg. Krzysztof Rychter.
Strażacy zgłoszenie o pożarze w fermie trzody chlewnej w Suchorzu (powiat bytowski) otrzymali w niedzielę ok. godz. 11.30.
Dramatyczne pożary w gospodarstwach
- Na szczęście okazało się, że w ramach kompleksu sześciu budynków, pali się budynek ze słomą z nr 2, a inwentarz był w sąsiednim z nr 3. Zwierzętom nic się nie stało. Pożar został opanowany i nie rozprzestrzenił się na pozostałe budynki - poinformował bryg. Rychter.
Dodał przy tym, że w objętym pożarem budynku o wymiarach 90 na 20 mkw zawalił się dach na jednej czwartej jego długości.
- Trwa dogaszanie pożaru i ustalanie przyczyn pojawienia się ognia. Na tę chwilę za wcześnie na szacowanie strat - zaznaczył bryg. Rychter.
Podał, że w sumie do akcji gaśniczej zadysponowanych zostało 13 zastępów straży pożarnej.
- Wiesz o ciekawym wydarzeniu? Poinformuj nas o tym. Czekamy: redakcja@agropolska.pl
-
Ubóstwo w Polsce – gospodarstwa rolników i domostwa na wsiach szczególnie narażone
-
Nissan odbił się od beczkowozu i uderzył w volvo. Policja: kierowca ciągnika wymusił pierwszeństwo
-
Płomienie w hodowlach drobiu i koni. Zginęły tysiące zwierząt
-
Powstanie baza polskich miodów dla ich ochrony?
-
Bus zgnieciony po zderzeniu z zestawem rolniczym. Kierowca był zakleszczony
-
"Prażona" kukurydza w suszarniach. Strażacy mieli pełne ręce roboty
-
Rynek zbóż. Problemy nie tylko z cenami, ale i ze zbiorem kukurydzy
-
Policjanci zabrali 35-latka prosto z obory
-
KRIR do europosłów: wesprzyjcie rolników podczas protestu w Brukseli!
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku