"Poultry Insider" pomoże zarządzać firmą. Nowość w drobiarskiej branży

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: (em) | redakcja@agropolska.pl
29-08-2017,12:05 Aktualizacja: 29-08-2017,12:21
A A A

"Poultry Insider" to nowe narzędzie analityczno-prognostyczne dla zarządzających firmami drobiarskimi oraz producentów drobiowego żywca rzeźnego. Takie analityczne wsparcie dla sektora jest bardzo powszechne w Stanach Zjednoczonych. W Polsce to nowość.

Narzędzie będzie dostępne dla hodowców i zarządzających branżą drobiarską elektronicznie, co poniedziałek przed rozpoczęciem każdego tygodnia pracy. Jego zadaniem jest dostarczanie menedżerom i właścicielom informacji m.in. o cenach, działaniach konkurencji, trendach panujących na świecie w branży, czy o wartościach wskaźników wyprzedzających.

drób, produkcja drobiu, spadek dynamiki produkcji drobiu, kurczęta

Za kilka lat nasz drób będzie najczęściej spożywanym mięsem na świecie

Od 2014 roku Polska jest liderem produkcji drobiu w Europie. Aby utrzymać pozycję rodzimi drobiarze muszą postawić na rozwój eksportu i specjalizację. A według Komisji Europejskiej wytwórczość tego gatunku mięsa w UE w 2018 r....

"Poultry Insider" publikuje także analizy rynkowe, ma sygnalizować ważne zmiany w otoczeniu prawnym drobiarstwa oraz zwracać uwagę na istotne procesy w branży.

Narzędzie stworzyła Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz.

- Uruchomienie "Poultry Insidera" poprzedziły ponad roczne przygotowania. W tym czasie izba wykonała setki analiz, wzmocniła monitoring polskiego i światowego rynku drobiarskiego, zbudowała unikalne bazy danych oraz wzbogaciła kompetencje zespołu - mówi Mariusz Szymyślik, dyrektor KIPDiP.

Przygotowywanie narzędzia jest działalnością non profit. Opłaty pobierane od subskrybentów przeznaczane są wyłącznie na pokrycie kosztów funkcjonowania narzędzia.
 

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Advertisement
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 5/2021

Hoduj z głową świnie:

-Pogłowie zmalało

-Ważny smak i zapach paszy

-Stosowanie enzymów w paszach dla prosiąt

-Prąd z gnojowicy

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 6/2021

Hoduj z głową bydło:

-Śruta sojowa od A do Z

-Zadbaj o zdrowe racice

-Jak powstaje idealna bela?

-Jakie białko w dawkach?

-Z automatyka za pan brat

PRENUMERATA