Wydział Rolnictwa i Biologii SGGW będzie współpracował ze spółką Osadkowski S.A.
Obie strony zobowiązywały się do wspólnego organizowania kursów, seminariów oraz konferencji naukowych, tematycznie związanych z ich działalnością, prowadzenia badań naukowych oraz doskonalenia metod kształcenia na SGGW.
Wydział Rolnictwa i Biologii SGGW w Warszawie podpisał umowę o współpracy ze spółką Osadkowski S.A. W imieniu SGGW umowę parafowali Andrzej Szmalc, Pełnomocnik Rektora ds. Współpracy z Gospodarką oraz dr hab. Irena Suwara, prof. SGGW, Dziekan WRIB, a ze strony spółki Osadkowski S.A. Wojciech Osadkowski Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny.
Porozumienie przewiduje, że SGGW będzie upowszechniała informacje o spółce poprzez działalność dydaktyczną i prowadziła działania doszkalające jej pracowników. Natomiast spółka będzie zlecała usługi naukowo-badawcze, przyjmowała pracowników na płatne staże, a studentów SGGW na praktyki i staże zawodowe oraz w celu prowadzenia prac studialnych związanych z przygotowywaniem prac dyplomowych oraz finansowo i rzeczowo wspierała SGGW w działalności dydaktycznej i naukowo-badawczej.
Dzień Otwarty 2021 na SGGW
Obie strony zobowiązywały się do wspólnego organizowania kursów, seminariów oraz konferencji naukowych, tematycznie związanych z ich działalnością, prowadzenia badań naukowych z udziałem potencjału kadrowego i wyposażenia technicznego obu stron oraz doskonalenia metod kształcenia na SGGW, tak aby umiejętności praktyczne zdobyte przez absolwentów SGGW w większym stopniu odpowiadały potrzebom gospodarki.
To już druga taka umowa podpisana w 2021 r. przez Wydział Rolnictwa i Biologii SGGW. Identyczne porozumienie podpisano w lutym br. z Mzuri-Agro Sp. z o.o. Sp. k. W imieniu tego podmiotu umowę podpisali jej właściciele: Marek i Magdalena Różniak.
- Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz
-
Wicewojewoda zapowiada elektroniczny system kolejkowy na granicy
-
Mleczne stada o najwyższej wydajności w Łódzkiem i Mazowieckiem
-
Ocena użytkowości mlecznej – Region Oceny Centrum
-
VEZG 24 kwietnia. Co dalej z ceną tuczników?
-
230-hektarowe gospodarstwo do wydzierżawienia od państwowego instytutu. Czynsz zmniejszony z miliona do 800 tys. zł
-
Minister rolnictwa Ukrainy o zarzutach korupcyjnych: sprawy rozstrzygają sądy
-
Skradziona z gospodarstwa rolnego ładowarka szybko namierzona. 25-latek przejechał nią 20 kilometrów
-
PiS: samorządy będą podnosić ceny wody o kilkadziesiąt procent. Minister infrastruktury: rząd nie przewiduje podwyżek
-
Nielegalni pracownicy zakładu przetwórstwa ukryci w pojemnikach na mięso
do 30.04.2024 - uregulowanie składek za II kwartał 2024 r.
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
26-02-2024,14:00
Podpowiadali jak zrobić dobry TMR
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?