Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Polska ma potencjał w rozwoju produkcji mleka A2A2
Mleko z beta-kazeiną A2 jest lepiej przyswajalne i trawione przez człowieka. Dzieje się tak dlatego, że struktura jego białka jest nieco bardziej zbliżona do mleka kobiecego, koziego czy owczego....
więcejMleko A2A2. Kończy się kolejna edycja projektu
Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka podsumowuje kolejną edycję projektu o mleku A2A2. PFHBiPM z końcem 2021 roku rozpoczęła projekt, którego głównym...
więcejMleko A2A2. Wystartowała kolejna edycja projektu
Mleko A2 jest skierowane szczególnie do tej części konsumentów, którzy na co dzień zmagają się z problemami trawiennymi po spożyciu nabiału, osób z nietolerancją lub...
więcejStawiają na produkcję mleka A2A2
Na przestrzeni lat kładli duży nacisk na poprawę zdrowotności stada i dobrostanu zwierząt, a następnie selekcjonowali krowy w kierunku automatycznego doju. Obecnie skupiają się na produkcji mleka...
więcejHodowcy są zainteresowani produkcją mleka A2
Mleko A2 to surowiec dobrze przyswajalne przez człowieka, który zawiera jedynie beta-kazeinę A2. Jest ono powszechnie dostępne w handlu w Nowej Zelandii i Australii, a także w europejskich...
więcejProdukcja mleka A2 może się opłacać
Selekcja genomowa umożliwia produkcję mleka dobrze przyswajalnego przez człowieka, które zawiera jedynie beta-kazeinę A2. Mleko i jego przetwory są bogatym źródłem najlepiej...
więcej