Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Jak ograniczyć rozwój kiły kapustnych w uprawie rzepaku?
Kiła kapustnych to choroba, która może zrujnować plon rzepaku i pozostawić glebę skażoną na wiele lat. Dlatego kluczowe znaczenie ma nie tylko szybkie rozpoznanie objawów, ale przede...
więcejObjawy kiły kapustnych – jak rozpoznać chorobę?
Kiła kapustnych, wywoływana przez Plasmodiophora brassicae, to choroba, której objawy mogą być widoczne już jesienią, choć często pozostają niezauważone aż do wiosny. Wczesne rozpoznanie...
więcejKiła rzepaku – choroba, która zostaje w glebie na lata
Kiła kapustnych, wywoływana przez patogena Plasmodiophora brassicae, to jedno z najgroźniejszych zagrożeń dla upraw rzepaku. Choroba ta, choć często rozwija się skrycie, może prowadzić do poważnych...
więcejBezpłatne szkolenie pt. "Zwalczanie chorób w rzepaku z uwzględnieniem zwalczania kiły kapustnych"...
Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie zaprasza 3 lutego 2021 roku na bezpłatne szkolenie pt. "Zwalczanie chorób w rzepaku z uwzględnieniem zwalczania kiły kapustnych",...
więcejAgrii Demo w Świtałach 2018
Agrii rusza z kolejnym etapem Agrii Demo. Zgodnie z założeniami projektu, na wydzielonych polach, będących częścią funkcjonujących gospodarstw rolnych klientów Agrii, zastosowane zostały...
więcej