Eko-żywność coraz popularniejsza. Zaprezentuj się na targach

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (em) | redakcja@agropolska.pl
04-12-2014,15:45 Aktualizacja: 04-12-2014,16:18
A A A
Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to doskonała okazja dla producentów żywności ekologicznej i tradycyjnej do zaprezentowania swoich wyrobów i dotarcia do tysięcy odbiorców. 
 
Rozwija się rynek żywności ekologicznej w Polsce. Według prognoz agencji badawczej Inquiry, w połowie 2013 roku jego wartość wyniosła 550-600 mln zł, a w przyszłym ma dojść aż do 700 mln zł. 
 
Polscy konsumenci są coraz bardziej świadomi, co to jest żywność ekologiczna i jak powinny być oznakowane produkty eko. Powstają u nas sklepy ekologiczne i stoiska oraz półki z żywnością eko w supermarketach. Konsumenci chętnie uczęszczają też na eko-bazary, gdzie kupują produkty prosto od dostawców.
 
Polski sektor rolnictwa i przetwórstwa ekologicznego ma jednak jeszcze wiele do nadrobienia. Organizatorzy WorldFood Warsaw dostrzegają wyzwania i potencjał, jaki niesie ze sobą ta branża. Dlatego do udziału w targach zapraszani są przedstawiciele sektora ekologicznego, a targi mogą być świetną promocją.  
 
Druga edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie sie w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku.

Stoiska można już rezerwować na stronie: worldfood.pl/zarezerwuj-stoisko/
Poleć
Udostępnij
9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu