Nadchodzące wydarzenia

Szkolenie pt. „Salmonella - główny problem producentów żywności w Polsce” on-line 2021

Data rozpoczęcia: 2021-03-24
Data zakończenia: 2021-03-24
Miejscowość: On-line
Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rp

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rp zaprasza 24 marca 2021 roku na szkolenie pt. „Salmonella - główny problem producentów żywności w Polsce”, które odbędzie się w godz. 10.00-12.00 on-line.

Celem szkolenia jest przedstawienie biologii bakterii Salmonella oraz sposobów zapobiegania jej występowaniu w całym łańcuchu produkcyjnym, od pola do stołu.

Salmonellozy jako choroby odzwierzęce tzw. zoonozy stanowią najczęstszą przyczynę zatruć  pokarmowych w UE. Zwalczanie zakażeń Salmonellą i przeciwdziałanie skażeniom żywności tym patogenem jest priorytetem ochrony zdrowia publicznego i kluczową legislacją w prawie żywnościowym UE. Polska jako europejski lider w produkcji mięsa drobiowego i jaj jest szczególnie narażona na ryzyko występowania Salmonelli w surowcach i gotowych produktach.

Szkolenie skierowane jest dla Kadry Zarządzającej oraz Działu Jakości.

Warsztaty poprowadzi specjalista z zakresu weterynarii - Dr Jacek Kucharski. Szkolenie odbędzie się poprzez platformę ZOOM 

Po szkoleniu zostanie wydany certyfikat uczestnictwa!

Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.srw.org.pl

Informacja o warsztatach

Karta Zgłoszenia