Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Prowadzą cykl zamknięty i wdrażają zieloną transformację
Konsolidują łańcuch produkcji, od stada 2 tysięcy loch, przez własną rzeźnię i masarnię, aż po sieć sklepów. Coraz odważniej inwestują w odnawialne źródła energii, by ograniczyć ślad...
więcejNiskoemisyjna produkcja bydła. To już się dzieje
Hodowcy bydła w Europie pracują nad obniżeniem emisji gazów cieplarnianych powstałych wskutek produkcji zwierzęcej. Z jednej strony ma ona być jeszcze bardziej przyjazna środowisku, a z...
więcejEkolodzy nie chcieli rozmawiać o globalnym ociepleniu?
Krowy produkują metan, ale nie są najbardziej odpowiedzialne za postępujące zmiany klimatyczne. Zagadnienie to było głównym tematem debaty zorganizowanej przez Okręgowy Związek...
więcejDzięki nauce produkcja żywności może być bardziej przyjazna dla środowiska
Program komputerowy może pomóc produkować żywność o wysokich walorach odżywczych i zdrowotnych, a zarazem przetwarzaną w sposób przyjazny dla środowiska. Nowatorski system do...
więcejBadacze: karmienie bydła wyłącznie trawą generuje większy ślad węglowy
Hodowle krów, w których zwierzęta przez całe swoje życie pozostają na diecie opartej wyłącznie na trawie, mogą wiązać się z ogólnie większym śladem węglowym niż te, w...
więcej