Grypa kotów: przeprowadzono prowokacje dziennikarskie
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.
Główny lekarz weterynarii informuje, że w ostatnich dniach przeprowadzono dwie próby prowokacji dziennikarskich związanych.
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.
KRD-IG prostuje kolejne brednie dotyczące mięsa drobiowego
"Zgodnie z informacjami przekazanymi przez terenowe organy inspekcji weterynaryjnej województwa małopolskiego oraz PIW w Puławach, próbki pokarmu dostarczane do badań laboratoryjnych m.in. do laboratorium w Krakowie oraz w Puławach przekazane były przez czynnych dziennikarzy, którzy nie ujawnili źródła pochodzenia dostarczonych do badania materiałów" czytamy w komunikacie GLW.
Wszelkie próby manipulowania działalnością organów państwa, mogą uniemożliwić stwierdzenie faktycznej przyczyny zachorowań.
Główny lekarz weterynarii podkreśla, że wykrycie źródła zachorowań na grypę kotów wymaga spokojnej analizy i dochodzenia do prawdy.
Jednocześnie GLW informuje, że od 30 czerwca br. w Krajowym Laboratorium Referencyjnym ds. grypy ptaków zostało przebadanych 14 próbek z czego w 3 próbkach pochodzących od chorych kotów uzyskano wyniki dodatni w kierunku materiału genetycznego wirusa H5N1.
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Produkcja mleka w Polsce rośnie
-
Giełda VEZG na początku maja nie uległa zmianie
-
Strategia pomoże sektorowi mleczarskiemu wyjść z kryzysu?
-
Duńczycy stawiają na tucz. Czy to zagrożenie dla polskich producentów?
-
Jedno stado krów i kilku właścicieli. Ile potrzeba zbiorników na mleko?
-
Ceny tuczników nie wzrosną, ale też nie powinny maleć
-
Po podwyżkach cen skupu bydła odnotowano spadek
-
Większość monitorowanych gatunków drobiu staniała
-
Średnia cena tuczników w Unii Europejskiej wzrosła
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 2/2024
-Żeby rozród działał dobrze
-Tucz świń w cyklu otwartym. Genetyka i zdrowie
-Okiem doradcy - bioasekuracja ASF
Hoduj z głową bydło 2/2024
-Okiem doradcy - cicha ruja
-Sucha masa jest kluczowa
-Jak liczyć koszty żywienia w produkcji mleka?
-TMR w teorii i praktyce
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
26-02-2024,14:00
Podpowiadali jak zrobić dobry TMR
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?