Grypa kotów: przeprowadzono prowokacje dziennikarskie
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.
Główny lekarz weterynarii informuje, że w ostatnich dniach przeprowadzono dwie próby prowokacji dziennikarskich związanych.
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.
KRD-IG prostuje kolejne brednie dotyczące mięsa drobiowego
"Zgodnie z informacjami przekazanymi przez terenowe organy inspekcji weterynaryjnej województwa małopolskiego oraz PIW w Puławach, próbki pokarmu dostarczane do badań laboratoryjnych m.in. do laboratorium w Krakowie oraz w Puławach przekazane były przez czynnych dziennikarzy, którzy nie ujawnili źródła pochodzenia dostarczonych do badania materiałów" czytamy w komunikacie GLW.
Wszelkie próby manipulowania działalnością organów państwa, mogą uniemożliwić stwierdzenie faktycznej przyczyny zachorowań.
Główny lekarz weterynarii podkreśla, że wykrycie źródła zachorowań na grypę kotów wymaga spokojnej analizy i dochodzenia do prawdy.
Jednocześnie GLW informuje, że od 30 czerwca br. w Krajowym Laboratorium Referencyjnym ds. grypy ptaków zostało przebadanych 14 próbek z czego w 3 próbkach pochodzących od chorych kotów uzyskano wyniki dodatni w kierunku materiału genetycznego wirusa H5N1.
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
Mocne spadki cen w skupie bydła
-
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z Wipaszem
-
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
Spadki cen we wszystkich monitorowanych kategoriach bydła
-
141 sztuk bydła w zakażonych stadach. Znamy szczegóły ostatnich ognisk BT
-
Sprawdź jak kształtują się ceny na rynku drobiu
-
Ceny żywca wieprzowego nadal spadają
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 5/2025
-Prosięta to szczególna grupa wiekowa u świń
-Jedyna taka tuczarnia w hali łukowej
-Jak przygotować się na kontrolę z bioasekuracji?
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
06-12-2025,15:50
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku




