Nadchodzące wydarzenia

Kujawsko-Pomorska Wieprzowina produkowana z wykorzystaniem polskiego białka pochodzenia roślinnego w Minikowie 2016

Data rozpoczęcia: 2016-11-07
Data zakończenia: 2016-11-07
Miejscowość: Minikowo
Organizator: Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
Województwo: kujawsko-pomorskie

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 7 listopada 2016 roku do wzięcia udziału w projekcie pod nazwą: „Kujawsko-Pomorska Wieprzowina produkowana z wykorzystaniem polskiego białka pochodzenia roślinnego”

Podstawowym zadaniem Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego jest udzielanie wszechstronnej pomocy rolnikom w celu zwiększania dochodów z gospodarstwa rolnego oraz podejmowanie działań mających na celu poprawę warunków życia rodzin wiejskich.

W ramach Działania KSOW na lata 2016-2017 w zakresie SIR – Poszukujemy chętnych  do współudziału w  ramach działania „Współpraca”.

Do udziału w projekcie zapraszamy:

  • rolników
  • hodowców trzody chlewnej
  • przetwórców
  • restauratorów
  • doradców
  • konsumentów

z województwa kujawsko-pomorskiego.

Warsztat III

07.11.2016r.

BADANIA PILOTAŻOWE

10.00-11.30 dr Wojciech Goszczyński UMK Toruń - Wprowadzenie do dyskusji: Prezentacja i omówienie wyników badań konsumenckich rynku bydgoskiego dotyczące zainteresowania wieprzowiną opartą na polskich źródłach białka roślinnego

11.30-12.00 Przerwa kawowa

12.00-13.00 Wymiana poglądów: Dyskusja moderowana, poświęcona oczekiwaniom klientów

13.00-14.00 Przewaga wieprzowiny opartej na polskich źródłach białka roślinnego

Osoby zainteresowane przybyciem na warsztaty Organizator  prosi o zgłoszenie swojej obecności: Marzena Nowacka, e-mail: , tel. (52) 386 72 19.

Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.kpodr.pl