Nadchodzące wydarzenia

Konferencja pn. ,,Innowacyjność w przetwórstwie mięsa w małym gospodarstwie’’ w Boguchwale 2016

Data rozpoczęcia: 2016-03-31
Data zakończenia: 2016-03-31
Miejscowość: Boguchwała
Organizator: Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale
Województwo: podkarpackie

Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 31 marca 2016 roku na konferencję pn. ,,Innowacyjność w przetwórstwie mięsa w małym gospodarstwie’’ podczas której uczestnicy będą mieli możliwość zapoznania się z zagadnieniami związanymi z zastosowaniem innowacyjnych rozwiązań w przetwórstwie mięsa w małym gospodarstwie. Konferencja odbędzie się w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale o godz. 9.30 w sali A.

W programie:

9.00-9.15 Rejestracja uczestników

9.15-9.30 Powitanie gości – Jerzy Jakubiec, dyrektor PODR Boguchwała

9.30-9.45 Uroczyste otwarcie – Lucjan Kuźniar, członek Zarządu Województwa Podkarpackiego

9.45-11.00 Analiza opłacalności przetwórstwa mięsa w małych gospodarstwach  - Prof. dr hab. inż. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

11.00-11.30 Przerwa kawowa

1.30-12.15 Uwarunkowania formalno-prawne w przetwórstwie mięsa  - Dr n. wet. Jacek Kozłowski, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii zs. w Krośnie

12.15-13.45 Wsparcie finansowe z PROW 2014-2020 z działania ,,Przetwórstwo i marketing produktów rolnych”–Przedstawiciel Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

13.45-14.00 Zasady współpracy producentów rolnych, przetwórców, nauki i doradztwa rolniczego w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie– inż. Alfred Maternia, Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale

14.00-14.15 Podsumowanie konferencji, obiad