Nadchodzące wydarzenia

Konferencja naukowa pt. „Owady jako alternatywne źródło białka w żywieniu zwierząt i ludzi” w Olsztynie 2021

Data rozpoczęcia: 2021-09-14
Data zakończenia: 2021-09-14
Miejscowość: Olsztyn
Organizator: Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Olsztynie
Województwo: warmińsko-mazurskie

Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Olsztynie zaprasza 14 września 2021 roku na konferencję naukową pt. „Owady jako alternatywne źródło białka w żywieniu zwierząt i ludzi”, która odbędzie się w siedzibie Warmińsko-Mazurskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Olsztynie.

[PROGRAM]

Temat wykorzystania owadów w produkcji żywności dla zwierząt i ludzi wzbudza coraz większe emocje i zainteresowanie. Białko pozyskiwane z owadów było do niedawna w Europie postrzegane i wykorzystywane jedynie jako materiał paszowy, ale to już przeszłość. Kilka tygodni temu Rada Unii Europejskiej uznała larwy chrząszcza mącznika młynarka za żywność, a co za tym idzie otworzyły się szeroko nowe możliwości w produkcji rolniczej.

  • Jaka jest obecna sytuacja w branży hodowli owadów w Polsce, Europie i świecie?
  • Jak w praktyce założyć i prowadzić hodowlę owadów?

Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie wmodr.pl