Nadchodzące wydarzenia
XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie” w Bydgoszczy 2018
Katedra Mikrobiologii i Technologii Żywności, przy udziale Katedry Biogeochemii i Gleboznawstwa, Pracowni Chemii Rolnej WRIB UTP oraz Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddział Wielkopolski zapraszają 17-18 maja 2018 roku do udziału w XI Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie”, która odbędzie się na Uniwersytecie Technologiczno- Przyrodniczym w Bydgoszczy.
XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw będzie kontynuacją tradycji corocznych spotkań grona pracowników ośrodków naukowo-badawczych i przemysłu przetwórczego.
Celem konferencji będzie:
- pogłębienie i usystematyzowanie wiedzy z zakresu przetwórstwa owoców, warzyw i grzybów z uwzględnieniem najnowszych trendów w takich obszarach jak:
- bezpieczeństwo i wartość prozdrowotna
- projektowanie nowych produktów i procesów
- technologie przechowywania a jakość surowca
- innowacyjność w metodach analitycznych
Więcej informacji o konferencji znajduje się na stronie wr.utp.edu.pl