Nadchodzące wydarzenia

XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie” w Bydgoszczy 2018

Data rozpoczęcia: 2018-05-17
Data zakończenia: 2018-05-18
Miejscowość: Bydgoszcz
Organizator: Katedra Mikrobiologii i Technologii Żywności, przy udziale Katedry Biogeochemii i Gleboznawstwa, Pracowni Chemii Rolnej WRIB UTP
Województwo: kujawsko-pomorskie
Ulica i numer: Al. Prof. S. Kaliskiego 7

Katedra Mikrobiologii i Technologii Żywności, przy udziale Katedry Biogeochemii i Gleboznawstwa, Pracowni Chemii Rolnej WRIB UTP oraz Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddział Wielkopolski zapraszają 17-18 maja 2018 roku do udziału w XI Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie”, która odbędzie się na Uniwersytecie Technologiczno- Przyrodniczym w Bydgoszczy.

XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw będzie  kontynuacją  tradycji  corocznych  spotkań  grona  pracowników ośrodków naukowo-badawczych i przemysłu przetwórczego.

Celem  konferencji będzie:

  • pogłębienie i usystematyzowanie wiedzy z zakresu przetwórstwa owoców, warzyw i grzybów z uwzględnieniem najnowszych trendów w  takich  obszarach jak:
  • bezpieczeństwo i wartość prozdrowotna
  • projektowanie nowych produktów i procesów
  • technologie przechowywania a jakość surowca
  • innowacyjność w metodach analitycznych

Więcej informacji o konferencji znajduje się na stronie wr.utp.edu.pl

KOMUNIKAT