"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo
"Hoduj z Głową Bydło" to magazyn przeznaczony dla hodowców i producentów bydła mlecznego i mięsnego, zootechników, lekarzy i techników weterynarii.
Zapraszamy serdecznie hodowców bydła i producentów mleka do zapoznania się z 5 tegorocznym wydaniem naszego magazynu "Hoduj z Głową Bydło" (wrzesień-październik 2024).
W najnowszym numerze zamieściliśmy wiele ciekawych artykułów, tradycyjnie o szerokiej tematyce. Każdy z Was znajdzie w nim coś dla siebie.
Piszemy między innymi o:
Ogólnopolski Konkurs Producent Bydła Mięsnego Roku 2024
- metodach oceny struktury fizycznej dawki pokarmowej;
- alkalizacji zbóż;
- zapobieganiu ketozie;
- żywieniu krów mlecznych w zasuszeniu;
- kluczowych parametrach rozrodu;
- kiszonce z kukurydzy shredlage;
- wyborze odmian kukurydzy na kiszonkę;
- przepędach i poskromach w produkcji opasów.
W serii artykułów "Okiem doradcy" tym razem prezentujemy opinie doradców, którzy odpowiadają na pytanie dotyczące metody odchowu cieląt.
Tradycyjnie zamieściliśmy także reportaże z gospodarstw zajmujących się hodowlą i produkcją bydła mlecznego oraz mięsnego.
Naszym stałym czytelnikom życzymy przyjemniej lektury a tych wszystkich, którzy jeszcze nie znają naszego magazynu, zapraszamy do jego prenumeraty.
Nasz magazyn można zaprenumerować w tradycyjnej formie TUTAJ oraz w e-prenumeracie TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały racic|Rozród - Praktyczny przewodnik zarządzania rozrodem (Cow Signals)
-
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
Mocne spadki cen w skupie bydła
-
Spadki cen we wszystkich monitorowanych kategoriach bydła
-
141 sztuk bydła w zakażonych stadach. Znamy szczegóły ostatnich ognisk BT
-
Choroby zwierząt ograniczają handel. Branża wołowiny pod presją mimo rekordów
-
Przyszłość branży mleczarskiej w Polsce to jakość zamiast masowej produkcji
-
BTV w Polsce. Prawdziwy wysyp ognisk choroby!
-
Kryzys na rynku mleka. Produkcja wzrośnie, ale wkrótce mogą ruszyć likwidacje stad
-
Skup mleka w Polsce rok do roku rośnie
-
Wzrost cen we wszystkich monitorowanych kategoriach bydła
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 5/2025
-Prosięta to szczególna grupa wiekowa u świń
-Jedyna taka tuczarnia w hali łukowej
-Jak przygotować się na kontrolę z bioasekuracji?
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
06-12-2025,15:50
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku




