Produkcja wieprzowiny w Unii Europejskiej maleje
Pogłowie trzody chlewnej w Polsce spada, a cena rośnie
- Informacje dotyczące hodowli i produkcji trzody chlewnej można znaleźć w dwumiesięczniku "Hoduj z Głową Świnie" ZAPRENUMERUJ
Z ostatniej chwili
Unia Europejska w wyniku spadku pogłowia trzody chlewnej ograniczyła produkcję wieprzowiny. W pierwszej połowie 2019 r. na rynek trafiło 12,52 mln ton surowca, to o 1,4 proc. mniej w stosunku do tego samego okresu w 2018 r.
-Prosięta to szczególna grupa wiekowa u świń
-Jedyna taka tuczarnia w hali łukowej
-Jak przygotować się na kontrolę z bioasekuracji?
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
07-12-2025,12:10
05-12-2025,14:05
04-12-2025,11:40
03-12-2025,10:15
26-11-2025,13:10
19-11-2025,12:10
05-11-2025,16:35
06-08-2025,9:30
30-06-2025,9:50
25-04-2025,10:55
22-04-2025,10:45
20-02-2025,19:45
