Kolejny zakład przetwarzający wieprzowinę w USA zamknięty

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Remigiusz Kryszewski | redakcja@agropolska.pl
29-04-2020,12:00 Aktualizacja: 29-04-2020,9:44
A A A
Przedsiębiorstwo Tyson Foods zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny. Jest to efekt rozprzestrzeniającego się koronawirusa wśród pracowników.
 
Tyson Foods jest to amerykańskie przedsiębiorstwo z siedzibą w Springdale w stanie Arkansas, zajmujące się produkcją drobiu, wołowiny, wieprzowiny oraz gotowych produktów mięsnych. 
 
W 2015 r. przedsiębiorstwo zajęło 311 pozycję w rankingu Global 500 magazyu Fortune. 
 
Firma pod koniec kwietnia zawiesiła działalność w swoim największym zakładzie przetwórstwa wieprzowiny w Waterloo w stanie Iowa w USA, informuje portal 3trzy3.pl.
 
warchlaki, cena, Dania, Niemcy, spadek cen warchlaków,

Warchlaki w Europie tanieją

Cena warchlaków w ostatnich tygodniach zmalała. Trendy te dotyczą zarówno zwierząt pochodzących z Danii jak i z Niemiec.    Notowania warchlaków duńskich opublikowane 23 kwietnia 2020 r., wykazały spadek o 45 koron...
Zamknięcie zakładu wynika z faktu, że u coraz większej liczby pracowników stwierdzono COVID-19. Jest w nim zatrudnionych 2,8 tys. ludzi. 
 
Firma ogłosiła również zamknięcie zakładu przetwórstwa wieprzowiny w Logansport. Zakład ten produkuje trzy miliony funtów wieprzowiny dziennie.
 
Pozostałe zakłady mięsne i drobiarskie w firmie nadal funkcjonują, ale niektóre z nich działają na niższych poziomach produkcji z powodu planowanego wdrożenia dodatkowych środków bezpieczeństwa pracowników lub nieobecności personelu.
 
Przedsiębiorstwo w sumie zamknęło dwa zakłady, które zatrudniają łącznie 5 tys. pracowników w Iowa i Indianie.
 
  • Informacje dotyczące hodowli i produkcji trzody chlewnej można znaleźć w dwumiesięczniku "Hoduj z Głową Świnie" ZAPRENUMERUJ
 
Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 2/2024

Hoduj z głową świnie:

-Żeby rozród działał dobrze

-Tucz świń w cyklu otwartym. Genetyka i zdrowie

-Okiem doradcy - bioasekuracja ASF

 

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 2/2024

Hoduj z głową bydło:

-Okiem doradcy - cicha ruja

-Sucha masa jest kluczowa

-Jak liczyć koszty żywienia w produkcji mleka?

-TMR w teorii i praktyce

 

PRENUMERATA

 

9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu