Ptasia grypa w Polsce. Potwierdzono dwa nowe ogniska
Ogniska ptasiej grypy nr 3 i 4 w 2021 r. potwierdzono w dwóch gospodarstwach utrzymujących łącznie ponad 17,5 tys. sztuk drobiu. Wirus został potwierdzony na postawie wyników badań laboratoryjnych wykonanych w PIWet-PIB Puławy w dniu 9 i 10 stycznia.

Grypa ptaków. Trwają prace związane z 2. ogniskiem HPAI
- Książki warte polecenia: Sygnały brojlerów |Sygnały kur nieśnych
-
Cena żywca drobiowego wzrosła
-
Sprawdź gdzie ptasia grypa robi największe spustoszenie
-
Łubin w żywieniu drobiu. Czy to dobra pasza?
-
Mielenie kurcząt w Niemczech będzie zabronione
-
HPAI w Polsce. Białoruś rozszerza ograniczenia
-
Ptasia grypa we Francji. Sytuacja jest poważna
-
Kurczęta brojlery podrożały. A pozostały drób?
-
Drób lubi groch i bobik. Wyniki badań są obiecujące
-
Dwa ogniska HPAI i ponad 47 tys. sztuk drobiu do utylizacji
-
HPAI w drugim gospodarstwie w woj. kujawsko-pomorskim
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 6/2020
-Krajowe źródła biała
-Kiedy i gdzie giną prosięta
-Od wyproszenia do krycia
-Trudny rok
-Rozpoczął hodowlę od nowa
Hoduj z głową bydło 1/2021
-Co czeka rynek mleka
-Zmodernizowany opas
-Bydło na lekkie gleby
-Jak zasuszać krowy ?
-O laktację trzeba zadbać
-
23-01-2021,14:00
Łubin w żywieniu drobiu. Czy to dobra pasza?
-
20-01-2021,12:15
Tuczniki, warchlaki a nawet prosięta mogą jeść polskie białko
-
19-01-2021,11:30
Drób lubi groch i bobik. Wyniki badań są obiecujące
-
18-01-2021,18:50
Pożar w oborze. Krowy zatruły się czadem
-
16-01-2021,13:45
Zobacz jak praca sprzętu udojowego wpływa na mastitis
-
05-01-2021,10:35
Żywność w 2021 roku nadal będzie drożeć
-
25-01-2021,15:20
UTP w Bydgoszczy stawia na rozwój. Uczelnia rusza z nową inwestycją
-
25-01-2021,15:15
MacDon wchodzi w przystawki do zbioru kolb kukurydzy
-
23-01-2021,14:00
Łubin w żywieniu drobiu. Czy to dobra pasza?
-
22-01-2021,13:10
Nowe rozwiązania w ochronie zbóż i rzepaku od Bayera
-
21-01-2021,14:25
„Plecak” od Horscha
-
20-01-2021,12:15
Tuczniki, warchlaki a nawet prosięta mogą jeść polskie białko