Potężne ognisko koronawirusa w jednym z zakładów drobiarskich

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: Ewa Bąkowska PAP, (zac) | redakcja@agropolska.pl
03-08-2020,19:20 Aktualizacja: 03-08-2020,21:43
A A A

164 osoby zostały zakażone koronawirusem w jednym z zakładów drobiarskich w powiecie ostrzeszowskim - poinformował w poniedziałek PAP rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego Tomasz Stube.

Zgodnie z poniedziałkowym raportem Ministerstwa Zdrowia w powiecie ostrzeszowskim zanotowano 85 kolejnych przypadków zakażeń koronawirusem.

cena żywca wołowego, produkcja wołowiny, koronawirus, debata, Hoduj z Głową Bydło, eksport wołowiny,

Koronawirus mocno uderzył w producentów wołowiny

- Sytuacja związana z pandemią spowodowała, że eksport został praktycznie wstrzymanym, a ceny skupu spadły średnio o 20% i były najniższe od 2015 roku - mówił Jacek Zarzecki, Prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów...

Przede wszystkim są to pracownicy zakładu drobiarskiego i osoby z ich otoczenia.

- W zakładzie na bieżąco prowadzone są testy - powiedział rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego. Dodał, że obecnie koronawirusa potwierdzono u 164 pracowników.

Dlatego - jak poinformował rzecznik Tomasz Stube - w piątek w Mikstacie stanie mobilny punkt pobrań wymazów a w poniedziałek i we wtorek pojawi się w Ostrzeszowie.

W Wielkopolsce do tej pory odnotowano 3950 przypadków zakażeń koronawirusem, 199 osób zmarło a 2724 wyzdrowiało.



Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Advertisement
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 4/2020

Hoduj z głową świnie:

-Jest sukces czy go nie ma?

-Eliminują muchy na dobre

-Kaszel w chlewni

-Cykl zamknięty na życie

-Koronowirus w wieprzowinie?

 

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 4/2020

Hoduj z głową bydło:

-Wracamy do normalności

-Shredlage w praktyce

-Za i przeciw tłustej diecie

-Uwaga na stres cieplny

-Jak uniknąć podgrzania?

PRENUMERATA