Na pikniku "Poznaj Dobrą Żywność" nie mogło zabraknąć drobiu

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (em) | redakcja@agropolska.pl
13-06-2017,11:40 Aktualizacja: 13-06-2017,11:58
A A A

Podczas pikniku "Poznaj Dobrą Żywność" organizowanego przez ministerstwo rolnictwa przedstawiciele branży drobiarskiej przekonywali, że mięso drobiowe jest smaczne i zdrowe oraz w sam raz dla osób uprawiających sport.

Krajowa Rada Drobiarstwa-Izba Gospodarcza przygotowała dla uczestników imprezy nie tylko drobiowe przysmaki, ale także szereg atrakcji zachęcających do aktywnego spędzania czasu.

drób, mięso drobiowe, eksport drobiu, singapur

Drób z Polski coraz bliżej Singapuru

Drób produkowany w Polsce prawdopodobnie będzie wkrótce eksportowany do Singapuru. To wynik ubiegłotygodniowej wizyty singapurskich inspektorów Agencji ds. Rolno-Spożywczych i Weterynaryjnych (AVA). Zakłady drobiarskie w naszym...

Polskie produkty drobiowe są jednymi z najbardziej docenianych nie tylko w Unii Europejskiej, ale również w krajach trzecich. Podczas wielu spotkań, misji i wydarzeń KRD-IG promuje zalety tego gatunku mięsa podkreślając jego rolę w zrównoważonej diecie.

- W ostatnich kilku latach zwiększyła się moda na zdrowy styl życia, na który składa się odpowiednio zbilansowana dieta i aktywność fizyczna. Krajowa Rada Drobiarstwa-Izba Gospodarcza wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, kreując nowy wizerunek konsumenta drobiu, jako człowieka aktywnego i świadomego tego, co je. Dlatego też jednym z naszych zadań jest informowanie o tym że polski drób, będący nr 1 w Europie, charakteryzuje się wysoką jakością i bezpieczeństwem - zapewnia Łukasz Dominiak, dyrektor generalny KRD-IG.

Podczas pikniku na stoisku KRD-IG odwiedzający mogli spędzić czas w strefie aktywności fizycznej, gdzie znajdowały się m.in. przyrządy do ćwiczeń dla dzieci i dorosłych.
 

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 2/2024

Hoduj z głową świnie:

-Żeby rozród działał dobrze

-Tucz świń w cyklu otwartym. Genetyka i zdrowie

-Okiem doradcy - bioasekuracja ASF

 

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 2/2024

Hoduj z głową bydło:

-Okiem doradcy - cicha ruja

-Sucha masa jest kluczowa

-Jak liczyć koszty żywienia w produkcji mleka?

-TMR w teorii i praktyce

 

PRENUMERATA

 

9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu