KRD-IG: pasze i mięso są nieustannie badane
KRD-IG informuje, że wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby.
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza wydała komunikat. Odnosi się w nim do doniesień związanych z paszami z dodatkiem sfałszowanych olejów technicznych zawierających komponenty do produkcji paliw.
UPEMI: to jest afera olejarska, a nie drobiarska
"W związku z działaniami prowadzonymi przez organy skarbowe w sprawie podmiotu wchodzącego w skład niemieckiej grupy kapitałowej, dostarczającego komponenty do produkcji pasz do wielu producentów w Europie informujemy, że według naszej wiedzy, postępowanie ma charakter karno-skarbowy i jest związane z fałszowaniem dokumentów przez tę firmę" czytamy w komunikacie KRD-IG.
- Firmy spożywcze czują się stroną pokrzywdzoną w tym postępowaniu, dlatego że one współpracowały z tą firmą w dobrej wierze - mówił wczoraj (3 października) w rozmowie z Polsatem Dariusz Goszczyński, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej.
KRD-IG zapewnia, że cały łańcuch produkcyjny mięsa drobiowego jest pod ciągłym i stałym nadzorem właściwych inspekcji.
"Wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby" informuje KRD-IG.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Liczba ognisk rzekomego pomoru drobiu wciąż rośnie
-
Sprawdź aktualne ceny żywca drobiowego
-
Dariusz Goszczyński: walka z chorobami zakaźnymi priorytetam dla branży drobiarskiej
-
Rekordowa produkcja kurcząt rzeźnych w Polsce. Historyczne wyniki
-
Rzekomy pomór drobiu zabił już ponad 6,6 mln zwierząt
-
Sprawdź jak kształtują się ceny na rynku drobiu
-
Nieprzewidywalny rynek drobiu. Choroby zakaźne, wahania produkcji i presja importu
-
108 ognisko HPAI potwierdzone w woj. kujawsko-pomorskim
-
6 ognisk choroby ND. Zabitych ponad 400 tys. indyków i kur
-
Bruksela winduje ceny polskich jaj. Kraje spoza UE korzystają na wysokich stawkach
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 6/2025
-Hodowcy mają wpływ na cenę żywca
-Kompleksowo o żywieniu stada podstawowego - loszki. Część 1
-Nowa chlewnia z naciskiem na dobrostan
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku




