KRD-IG: pasze i mięso są nieustannie badane
KRD-IG informuje, że wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby.
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza wydała komunikat. Odnosi się w nim do doniesień związanych z paszami z dodatkiem sfałszowanych olejów technicznych zawierających komponenty do produkcji paliw.

UPEMI: to jest afera olejarska, a nie drobiarska
"W związku z działaniami prowadzonymi przez organy skarbowe w sprawie podmiotu wchodzącego w skład niemieckiej grupy kapitałowej, dostarczającego komponenty do produkcji pasz do wielu producentów w Europie informujemy, że według naszej wiedzy, postępowanie ma charakter karno-skarbowy i jest związane z fałszowaniem dokumentów przez tę firmę" czytamy w komunikacie KRD-IG.
- Firmy spożywcze czują się stroną pokrzywdzoną w tym postępowaniu, dlatego że one współpracowały z tą firmą w dobrej wierze - mówił wczoraj (3 października) w rozmowie z Polsatem Dariusz Goszczyński, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej.
KRD-IG zapewnia, że cały łańcuch produkcyjny mięsa drobiowego jest pod ciągłym i stałym nadzorem właściwych inspekcji.
"Wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby" informuje KRD-IG.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Grypa ptaków w Polsce. Są nowe ogniska choroby!
-
Choroba ND zabiła już ponad 2 mln sztuk drobiu
-
Grypa ptaków. Komisja jednak nie zakaże wstawień drobiu do kurników
-
Grypa ptaków. KE przyjęła pakiet środków. Jakie działania i gdzie będą obowiązywać?
-
Restrykcje KE wobec polskiego drobiarstwa zniszczą ten sektor. Branża nie ma wątpliwości
-
Grypa ptaków. UE rozważa czasowy zakaz zasiedleń kurników w Polsce
-
Grypa ptaków już w 78 gospodarstwach. 6,5 mln wybitych ptaków
-
Rzekomy pomór drobiu wciąż w ofensywie. Są dwa ogniska
-
Grypa ptaków zabiła już ponad 4 miliony sztuk drobiu
-
MRiRW: chów klatkowy kur bezpieczniejszy dla drobiu
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 2/2025
-Warchlaki potrzebują dobrych warunków
-Mamki dla prosiąt. Kiedy, jak i dlaczego?
-Co drożdże wnoszą do dawki?
Hoduj z głową bydło 2/2025
-Oblicza skrobi
-Sita kałowe, czyli cała prawda o żywieniu
-"Królewska Wołowina" z bydła szkockiego
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
16-04-2025,12:05
Aliplusowane zboża w żywieniu bydła mięsnego
-
18-03-2025,13:10
eMastitis po raz pierwszy. Antybiotyki można skutecznie ograniczać
-
17-03-2025,12:40
Jak zapobiegać problemom okresu okołoporodowego?
-
07-03-2025,10:30
O genetyce przyszłości dyskutowano w Żninie
-
07-03-2025,3:55
O dokarmianiu dolistnym na wykładzie ze Szczegółowej Uprawy Roślin
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo