KRD-IG: pasze i mięso są nieustannie badane
KRD-IG informuje, że wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby.
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza wydała komunikat. Odnosi się w nim do doniesień związanych z paszami z dodatkiem sfałszowanych olejów technicznych zawierających komponenty do produkcji paliw.

UPEMI: to jest afera olejarska, a nie drobiarska
"W związku z działaniami prowadzonymi przez organy skarbowe w sprawie podmiotu wchodzącego w skład niemieckiej grupy kapitałowej, dostarczającego komponenty do produkcji pasz do wielu producentów w Europie informujemy, że według naszej wiedzy, postępowanie ma charakter karno-skarbowy i jest związane z fałszowaniem dokumentów przez tę firmę" czytamy w komunikacie KRD-IG.
- Firmy spożywcze czują się stroną pokrzywdzoną w tym postępowaniu, dlatego że one współpracowały z tą firmą w dobrej wierze - mówił wczoraj (3 października) w rozmowie z Polsatem Dariusz Goszczyński, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej.
KRD-IG zapewnia, że cały łańcuch produkcyjny mięsa drobiowego jest pod ciągłym i stałym nadzorem właściwych inspekcji.
"Wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby" informuje KRD-IG.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Grypa ptaków. Polska zostanie uznana za wolną od wirusa HPAI?
-
W skupie drobiu dominowały spadki cen
-
Potężne ognisko rzekomego pomoru drobiu w powiecie żuromińskim!
-
Wzrost cen w skupie drobiu
-
Rzekomy pomór drobiu nie odpuszcza. Wybuchły dwa ogniska choroby
-
Korekta cen w skupie żywca drobiowego
-
Choroba ND u drobiu. Wybuchły nowe ogniska
-
Niewielka korekta cen w skupie drobiu
-
Ponowny wzrost ceny skupu drobiu
-
Program walki z grypą ptaków. MRiRW przypomina najważniejsze ustalenia
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 2/2025
-Warchlaki potrzebują dobrych warunków
-Mamki dla prosiąt. Kiedy, jak i dlaczego?
-Co drożdże wnoszą do dawki?
Hoduj z głową bydło 3/2025
-Cielęta i jałówki od nowa
-Przewodnik po nowoczesnych dodatkach
-Co trzeba wiedzieć o gumach strzykowych?
-
09-06-2025,12:30
Światowy Dzień Mięsa uczcili międzynarodowym kongresem
-
02-06-2025,7:40
Agri Plus otworzył nową wytwórnię pasz w Kurzętniku
-
29-05-2025,15:30
O robotach na Szczegółowej uprawie roślin
-
21-05-2025,19:05
Giełda VEZG. Maksymalna podwyżka ceny tuczników w Niemczech!
-
20-05-2025,11:20
Najpierw trzeba zasilić żwacz czyli czemu służą izokwasy?
-
16-05-2025,11:45
Pryszczyca i choroba niebieskiego języka wciąż największym zagrożeniem
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?