Producent bydła mięsnego 2016 r. Wkrótce poznamy zwycięzców

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
24-11-2016,19:10 Aktualizacja: 24-11-2016,19:10
A A A

Z pośród producentów bydła mięsnego wkrótce zostaną wyłonieni zwycięzcy konkursu "Producent bydła mięsnego" roku 2016. W Nadarzynie w ramach Centralnych Targów Rolniczych odbędzie się III Forum Sektora Wołowiny podczas którego organizatorzy ogłoszą laureatów.

Konkurs "Producent bydła mięsnego roku 2016" ma na celu integrację hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego a także upowszechnianie wiedzy na temat chowu i hodowli bydła ras mięsnych. Organizatorzy konkursu chcą także ukazać znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności oraz dla gospodarki narodowej.

Konkurs wyłoni najlepszych producentów bydła mięsnego 2016 r. w czterech kategoriach tj. producent bydła opasowego, producent jałówek i buhajów hodowlanych, producent odsadków oraz grupy i organizacje producentów bydła mięsnego.

Organizatorem konkursu jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich. Jest on realizowany pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Prezesa Agencji Rynku Rolnego, JM Rektora SGGW i Dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa. Patronem medialnym jest wydawca dwumiesięcznika Hoduj z Głową Bydło i multiportalu rolnego Agropolska.

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Advertisement
Advertisement
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 6/2021

Hoduj z głową świnie:

-Produkuje tuczniki w strefie ASF

-Bioasekuracja nie jest straszna

-Otłuszczanie a rozród loch

-To nie koniec ASF

-Psy mogą pomoc zwalczyć ASF

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 6/2021

Hoduj z głową bydło:

-Śruta sojowa od A do Z

-Zadbaj o zdrowe racice

-Jak powstaje idealna bela?

-Jakie białko w dawkach?

-Z automatyka za pan brat

PRENUMERATA