Producent bydła mięsnego 2016 r. Wkrótce poznamy zwycięzców

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
24-11-2016,19:10 Aktualizacja: 24-11-2016,19:10
A A A

Z pośród producentów bydła mięsnego wkrótce zostaną wyłonieni zwycięzcy konkursu "Producent bydła mięsnego" roku 2016. W Nadarzynie w ramach Centralnych Targów Rolniczych odbędzie się III Forum Sektora Wołowiny podczas którego organizatorzy ogłoszą laureatów.

Konkurs "Producent bydła mięsnego roku 2016" ma na celu integrację hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego a także upowszechnianie wiedzy na temat chowu i hodowli bydła ras mięsnych. Organizatorzy konkursu chcą także ukazać znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności oraz dla gospodarki narodowej.

Konkurs wyłoni najlepszych producentów bydła mięsnego 2016 r. w czterech kategoriach tj. producent bydła opasowego, producent jałówek i buhajów hodowlanych, producent odsadków oraz grupy i organizacje producentów bydła mięsnego.

Organizatorem konkursu jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich. Jest on realizowany pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Prezesa Agencji Rynku Rolnego, JM Rektora SGGW i Dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa. Patronem medialnym jest wydawca dwumiesięcznika Hoduj z Głową Bydło i multiportalu rolnego Agropolska.

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 1/2024

Hoduj z głową świnie:

-Skąd się biorą stereotypie u świń?

-Jednym głosem w imieniu hodowców

-Zimowe wyzwania na odchowalni i tuczu

 

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 1/2024

Hoduj z głową bydło:

-Gdy brakuje kiszonki z kukurydzy

-Kiszonki i woda nie mogą zamarzać

-Zimny wychów na zdrowie

-Jak walczyć z chorobami racic?

 

PRENUMERATA