"Hoduj z Głową Bydło" nr 4/2024. Wideo
"Hoduj z Głową Bydło" to magazyn przeznaczony dla hodowców i producentów bydła mlecznego i mięsnego, zootechników, lekarzy i techników weterynarii.
Zapraszamy serdecznie hodowców bydła i producentów mleka do zapoznania się z 4 tegorocznym wydaniem naszego magazynu "Hoduj z Głową Bydło" (lipiec-sierpień 2024).
W najnowszym numerze zamieściliśmy wiele ciekawych artykułów, tradycyjnie o szerokiej tematyce. Każdy z Was znajdzie w nim coś dla siebie.
Piszemy między innymi o:
- znaczeniu efektywnie fizycznego włókna;
- produkcji mleka w zrównoważonym rolnictwie;
- żywieniu wspomagającym wątrobę krów;
- opasie buhajów i jałówek na sucho;
- znaczeniu, składzie i rodzajach dodatków do zakiszania kukurydzy;
- kwasicy żwacza u cieląt
- robotach czyszczących posadzki w oborach
- glikoproteinach ciążowych;
- krajowych wystawach bydła mlecznego i mięsnego.
W serii artykułów "Okiem doradcy" tym razem prezentujemy opinie doradców, którzy odpowiadają na pytanie dotyczące pójła poporodowego dla krów.
Tradycyjnie zamieściliśmy także reportaże z gospodarstw zajmujących się hodowlą i produkcją bydła mlecznego oraz mięsnego.
Naszym stałym czytelnikom życzymy przyjemniej lektury a tych wszystkich, którzy jeszcze nie znają naszego magazynu, zapraszamy do jego prenumeraty.
Magazyn "Hoduj z Głową Bydło" można zaprenumerować TUTAJ
-
Kolejne spadki cen skupu bydła rzeźnego
-
Skup mleka w Polsce. Październik z wyraźnym wzrostem
-
Bluetongue. Choroba wciąż mocno się szerzy. Gdzie wybucha najwięcej ognisk?
-
Hodowcy apelują o wyższe dopłaty do buhajów. Koszty wzrosły nawet o 40%
-
Choroba niebieskiego języka. Inspekcja potwierdziła 10 ognisk w Polsce!
-
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
Mocne spadki cen w skupie bydła
-
Spadki cen we wszystkich monitorowanych kategoriach bydła
-
141 sztuk bydła w zakażonych stadach. Znamy szczegóły ostatnich ognisk BT
-
Choroby zwierząt ograniczają handel. Branża wołowiny pod presją mimo rekordów
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 6/2025
-Hodowcy mają wpływ na cenę żywca
-Kompleksowo o żywieniu stada podstawowego - loszki. Część 1
-Nowa chlewnia z naciskiem na dobrostan
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku


