Hodowcy bydła mięsnego mogą się zgłaszać do udziału w konkursie

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
10-10-2021,11:00 Aktualizacja: 09-10-2021,12:42
A A A

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich przystąpiło do organizacji Ogólnopolskiego Konkursu "Producent Bydła Mięsnego roku 2021".

Celem konkursu jest integracja środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego oraz upowszechniane wiedzy o chowie i hodowli bydła ras mięsnych.

Konkurs ma na celu także promowanie dobrych praktyk rolniczych i upowszechnianie wiedzy na temat znaczenia chowu i hodowli bydła dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej, utrwalenie idei innowacyjności w produkcji wołowiny kulinarnej, promowanie precyzyjnego rolnictwa w odniesieniu do bydła oraz upowszechnianie zasad zrównoważonego rozwoju rolnictwa.

PZHiPBM, Jacek Zarzecki, obrońcy praw zwierząt, zwierzęta, bydło mięsne, bydło mleczne, piątka dla zwierząt, ubój

PZHiPBM będzie stroną w sporach z obrońcami zwierząt

Hodowcy bydła będą mogli korzystać z pomocy Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w sporach z obrońcami praw zwierząt. 25 września odbyło się Walne Zgromadzenie Delegatów Polskiego Związku Hodowców i...

Konkurs wyłania najlepszych producentów bydła mięsnego w kraju, których dokonania prezentowane będą w specjalnym wydawnictwie poświęconym temu wydarzeniu. W ten sposób jego organizatorzy chcą kreować pozytywny wizerunek ważnego działu rolnictwa, jakim jest produkcja bydła mięsnego.

Kapitułę konkursu stanowią przedstawiciele organizatora, patronów honorowych i patrona medialnego.

W wyniku konkursu zostaną wyłonieni najlepsi producenci bydła mięsnego za rok 2021 w kategoriach:

  • Hodowca
  • Producent opasów
  • Producent odsadków

Ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi podczas VII Forum Sektora Wołowiny, które odbędzie się w grudniu i zgromadzi uczestników z Polski i zagranicy

Konkurs realizowany jest pod patronatem Dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Dyrektora Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie oraz Redaktora Naczelnego dwumiesięcznika "Hoduj z Głową Bydło".

Organizatorzy wystąpili także o objęcie patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, JM Rektora SGGW.

Organizatorzy konkursy zachęcają hodowców i producentów bydła mięsnego do rejestracji uczestnictwa w konkursie.

Formularz rejestracyjny dla kategorii "Hodowca" znajduje się TUTAJ

Formularz rejestracyjny dla kategorii "Producent opasów" znajduje się TUTAJ

Formularz rejestracyjny dla kategorii "Producent odsadków" znajduje się TUTAJ

Regulamin konkursu oraz warunki uczestnictwa znajdziesz TUTAJ

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 5/2021

Hoduj z głową świnie:

-Pogłowie zmalało

-Ważny smak i zapach paszy

-Stosowanie enzymów w paszach dla prosiąt

-Prąd z gnojowicy

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 5/2021

Hoduj z głową bydło:

-Zaburzenia rozrodu

-Na dobry start

-Inwestuje w kolejne roboty

-Monitoring kiszonek

-Krowy lubią czochradła

 

PRENUMERATA