Poskrom dla bydła od firmy Spawtech
Poskrom P3H Spawtech dla bydła mięsnego waży około 700kg. Jest ona zabezpieczona antykorozyjnie przez ocynkowanie ogniowe. Umożliwia bezpieczne przeprowadzenie wielu zabiegów na tych zwierzętach.
Poskrom P3H Spawtech jest dedykowany do obsługi bydła mięsnego. Umożliwia przeprowadzenie korekty rogów, kolczykowanie, kastrację, pobieranie krwi i inne zabiegi weterynaryjne.
Unieruchomienie zwierzęcia następuje przez zamknięcie blokady szyjnej, a wprowadzenie porzeczki w linię zapadek znajdującą się w tylnej części poskromu uniemożliwia ruch do tyłu.

Cena żywca wołowego spada
Dodatkowo za pomocą ręcznej pompy hydraulicznej lub na prośbę i zamówienie klienta elektrycznej, szerokość poskromu może zostać zmniejszona o 50%.
Poskrom jest wyposażony w drzwi dostępowe w scianach bocznych zamykane na "trzaśnięcie".
Podłoga z blachy ryflowanej posiada otwory do zamocowania belek tensometrycznych wagi inwentarskiej. Z przodu znajduje się bramka skrzydłowa blokująca wyjście.
Obecnie w przygotowaniu jest podpórka typu Head Scoop zwiększająca funkcjonalność poskromu.
Cała konstrukcja waży około 700kg. Jest ona zabezpieczona antykorozyjnie przez ocynkowanie ogniowe.
Poskrom może być elementem systemu składającego się z drzwi zasuwanych, przedziału dla lekarza weterynarii, korytarza doprowadzającego, łącznika korytarza, blokady przy cofaniu czy wygrodzenia łąkowego.
Schemat poskromu znajdziesz TUTAJ.
- Książki warte polecenia: Sygnały racic|Rozród - Praktyczny przewodnik zarządzania rozrodem (Cow Signals)
-
Światowy Dzień Mięsa uczcili międzynarodowym kongresem
-
MRiRW o wyliczeniach strat suszowych: albo szacunki, albo obowiązek rachunkowości w gospodarstwach
-
Magazyn RPT czerwiec 2025
-
Przepisy ws. dywersyfikacji upraw do zmiany. "Administracyjny gorset"
-
81-latek pod wywróconym ciągnikiem. Sam się wydostał spod maszyny i wrócił do domu
-
Prawie o 50 proc. więcej rejestracji nowych przyczep rolniczych
-
Potężny pożar chlewni. Wiele prosiąt nie przeżyło
-
Pryszczyca. Koniec kontroli weterynaryjnych na granicach Polski
-
Grypa ptaków. Polska zostanie uznana za wolną od wirusa HPAI?




-
09-06-2025,12:30
Światowy Dzień Mięsa uczcili międzynarodowym kongresem
-
02-06-2025,7:40
Agri Plus otworzył nową wytwórnię pasz w Kurzętniku
-
29-05-2025,15:30
O robotach na Szczegółowej uprawie roślin
-
21-05-2025,19:05
Giełda VEZG. Maksymalna podwyżka ceny tuczników w Niemczech!
-
20-05-2025,11:20
Najpierw trzeba zasilić żwacz czyli czemu służą izokwasy?
-
16-05-2025,11:45
Pryszczyca i choroba niebieskiego języka wciąż największym zagrożeniem
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?