Łuków i Stokłosa łączą siły. Mięsna fuzja do końca roku

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (em) | redakcja@agropolska.pl
12-06-2017,12:50 Aktualizacja: 13-06-2017,9:16
A A A

Zakłady Mięsne "Łmeat-Łuków" S.A. rozpoczęły procedurę połączenia z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie, które wchodzą w skład Grupy Kapitałowej Henryka Stokłosy. Finalizacja połączenia planowana jest na koniec roku.

Celem konsolidacji jest specjalizacja produkcji obu zakładów, optymalizacja kosztów działalności, zwiększenie efektywności działalności i innowacyjności produkcji oraz stworzenie atrakcyjniejszej oferty produktowej dla klientów.

Zakłady Mięsne w Łukowie kontynuować będą ubój wieprzowy i wołowy, produkcję mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcję wędlin i wyrobów z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw.

Z kolei Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz innych wyrobów wędliniarskich.

Poleć
Udostępnij
WAŻNE TERMINY
9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu