Gobarto porządkuje strukturę firmy

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (zac) | redakcja@agropolska.pl
29-12-2017,9:30 Aktualizacja: 29-12-2017,9:51
A A A

28 grudnia podczas nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy Gobarto (dawnego PKM Duda) podjęto uchwały, umożliwiające spółce dalszy rozwój segmentu przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin.

Akcjonariusze Gobarto jednomyślnie wyrazili zgodę m.in. na zawarcie dwóch umów ze spółką Zakłady Mięsne Silesia, dotyczących dzierżawy zorganizowanej części przedsiębiorstwa: zakładu przetwórstwa położonego w Ciechanowie oraz dwudziestu pięciu sklepów, w których prowadzona jest sprzedaż detaliczna wędlin oraz mięsa.

UOKiK, zgoda na koncentrację, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, prawo

Zakłady mięsne zmienią właściciela. Jest zgoda UOKiK

Najnowsze decyzje Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w zakresie koncentracji dotyczą przedsiębiorców zajmujących się m.in. budową statków i okrętów, nieruchomościami oraz produkcją i sprzedażą przetworów...
Obie umowy zostały zawarte 2 listopada br.

Jednocześnie podjęto uchwały o zbyciu zorganizowanych części tego przedsiębiorstwa na rzecz spółki zależnej Zakłady Mięsne Silesia oraz zbyciu lub wydzierżawieniu zakładu przetwórstwa w Ciechanowcu.

- Decyzja podyktowana jest potrzebą budowy w ZM Silesia centrum kompetencyjnego w zakresie produkcji przetworzonej mięsa i wędlin dla całej grupy kapitałowej Gobarto - tłumaczy Dariusz Formela, prezes zarządu Gobarto SA.

 

Poleć
Udostępnij
9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu