"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
"Hoduj z Głową Świnie" to magazyn przeznaczony dla hodowców i producentów trzody chlewnej, zootechników, lekarzy i techników weterynarii.
Zapraszamy Was serdecznie do zapoznania się z szóstym tegorocznym wydaniem naszego magazynu "Hoduj z Głową Świnie".
W najnowszym numerze 6/2024 (listopad-grudzień) zamieściliśmy wiele ciekawych artykułów
Piszemy między innymi o:
Czy hodowcy boją się wirusa ASF? Zdania są podzielone
- białku paszowym;
- dodatkach ograniczających stosowanie antybiotyków;
- polecanych na przyszły sezon odmianach kukurydzy na ziarno;
- remoncie stada podstawowego;
- podklinicznej chorobie obrzękowej;
- myjkach wysokociśnieniowych do chlewni;
- nowoczesnych rozwiązaniach dla hodowców.
W serii artykułów "Okiem doradcy" prezentujemy opinie ekspertów, którzy odpowiadają na pytania zadawane przez hodowców świń. Tym razem zajęli się oni tematem zakwaszania paszy i wody dla świń.
Tradycyjnie zamieściliśmy także reportaż z gospodarstwa zajmującego się hodowlą i produkcją trzody chlewnej. Jego bohater zajmuje się tuczem prosiąt na ustalonych przez siebie warunkach.
Naszym stałym czytelnikom życzymy przyjemniej lektury a tych wszystkich, którzy jeszcze nie znają naszego magazynu, zapraszamy do jego prenumeraty.
Nasz magazyn można zaprenumerować w tradycyjnej formie TUTAJ oraz w e-prenumeracie TUTAJ
-
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z Wipaszem
-
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
Ceny żywca wieprzowego nadal spadają
-
ASF w Hiszpanii: rośnie liczba zakażonych dzików. Hiszpańska wieprzowina w odwrocie?
-
Ceny prosiąt w ostatnich tygodniach maleją
-
ASF nadal zagraża hodowlom. Już ponad 3 tys. ognisk u dzików
-
Rynek trzody chlewnej na krawędzi. Hodowcy są na minusie
-
ASF wykryty w Hiszpanii! Zagrożone kluczowe regiony produkcji trzody chlewnej
-
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 5/2025
-Prosięta to szczególna grupa wiekowa u świń
-Jedyna taka tuczarnia w hali łukowej
-Jak przygotować się na kontrolę z bioasekuracji?
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
06-12-2025,15:50
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku


