Jajka w diecie Brytyjczyków

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Autor tekstu: hoduj@apra.pl
09-05-2016,20:00 Aktualizacja: 10-05-2016,9:03
A A A

Jajka to bardzo cenny element diety i w dodatku bezpieczny, co wskazał raport ACMSF, instytucji zajmującej się bezpieczeństwem żywności w Wielkiej Brytanii.  W tym kraju od 2014 roku obserwuje się znaczący wzrost konsumpcji jaj.

Detaliczna sprzedaż jaj w ostatnim roku w Wielkiej Brytanii wzrosła o 4 procent i jest to kontynuacja wzrostu z 2014 r., kiedy osiągnął on 7 procent.  Brytyjczyków do spożywanie większej ilości jajek zachęcają takie raporty, jak wspomniany wcześniej, opracowany przez ACMSF. Podał on, że brytyjskie jajka są czyste mikrobiologicznie i mogą być konsumowane w postaci półpłynnej nawet przez kobiety ciężarne, dzieci i starszych ludzi. Promocją konsumpcji jaj zajmuje się także Andrew Joret, szef  British Egg Industry, który mówi, że wręcz nastała moda na jajka i konsumenci postrzegają je jako bardzo wartościowy składnik diety.

Poleć
Udostępnij
Skomentuj
Advertisement
Advertisement
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 3/2021

Hoduj z głową świnie:

-Posłuchaj, co mają do powiedzenia

-Kształtowanie odporności poprzez żywienie

-Lepszy dobrostan to krótszy tucz

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 3/2021

Hoduj z głową bydło:

-Złożyłeś wniosek o dopłaty?

-Przygotować się na upały

-Sposób na muchy

-Leczyć każdą zasuszoną krowę?

-Zaczynał od ośmiu krów

 

PRENUMERATA