Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
"Hoduj z Głową Bydło" jest to dwumiesięcznik skierowany do hodowców oraz producentów bydła mlecznego i mięsnego, lekarzy i techników weterynarii, a także doradców żywieniowych.
Zapraszamy Was serdecznie do zapoznania się kolejnym, już piątym tegorocznym wydaniem naszego magazynu Hoduj z Głową Bydło. Jest to dwumiesięcznik skierowany do hodowców oraz producentów bydła mlecznego i mięsnego, lekarzy i techników weterynarii, a także doradców żywieniowych.
W najnowszym numerze 5/2023 (wrzesień-październik) zamieściliśmy tradycyjnie wiele ciekawych artykułów.
Piszemy między innymi o:

Podatek na mięso zniechęci konsumentów do jego spożycia?
- zwiększeniu dobrostanu jako szansie dla producentów bydła
- przyczynie narodzin słabych cieląt
- wpływie chronionych aminokwasów i kwasów tłuszczowych na rozród
- alkalizacji zbóż
- matach legowiskowych (przegląd rynku)
- budkach dla cieląt (przegląd rynku)
- mastitis
- sposobie na zdrowe racice
- praktycznym przypadku chlamydiozy bydła
Tradycyjnie prezentujemy również sylwetki hodowców bydła mlecznego oraz mięsnego.
Okiem doradcy czyli nowy cykl artykułów
Począwszy od nowego wydania Hoduj z Głową Bydło rozpoczęliśmy nowy cykl artykułów „Okiem doradcy”. Prezentujemy także opinie ekspertów, którzy odpowiadają na pytania zadawane przez hodowców bydła.
Zachęcamy wszystkich hodowców i producentów bydła mlecznego oraz mięsnego do zadawania nurtujących Was pytań. My przekażemy je doradcom, którzy odpowiedzą na nie na naszych łamach.
Pytania można przesyłać na adres:
Naszym stałym czytelnikom życzymy przyjemniej lektury a tych wszystkich, którzy jeszcze nie znają naszego magazynu, zapraszamy do jego prenumeraty. Można to zrobić TUTAJ
-
Żywiec wołowy ponownie tanieje
-
Nowy numer "Hoduj z Głową Bydło". Wideo
-
Producenci mleka nie mają następców. Liczba gospodarstw maleje
-
Obalamy mity: polscy hodowcy a dobrostan bydła
-
Obalamy mity: emisja CO2 przez bydło i konkurencja z produkcją roślinną
-
Niewielka korekta cen w skupie bydła
-
Obalamy mity: ile wody potrzeba na produkcję wołowiny?
-
Czy bydło zostanie objęte dyrektywą w sprawie emisji przemysłowych?
-
Przetwórcy mleka: Nie możemy utracić ukraińskiego rynku
-
Cena mleka ponownie w górę. Przekroczy 2 zł za litr?
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 5/2023
-ASF we Włoszech
-Okiem doradcy
-Co nowego w branży?
-Fitobiotyki dla świń
-Termowizja w chlewni
Hoduj z głową bydło 6/2023
-Jak długi okres przejściowy przed porodem?
-CCM coraz popularniejszy
-Genetyka jest bazą
-Suchy TMR dla cieląt
-Warto powstać na rasy mięsne
-
19-10-2023,12:05
Rekordowe targi Sommet de l’Élevage. Zdjęcia
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
14-09-2023,10:30
Hodowcy bydła spotkali się na Mazowszu
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
05-08-2023,8:05
Tuczy świnie i uprawia ponad 100 ha ziemi
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?
-
19-07-2023,12:45
Zaproszenie na Krajowy Dzień Kukurydzy
-
06-12-2022,17:40
Już jest najnowszy numer "Hoduj z Głową Bydło"