Jacek Zarzecki zrezygnował. PZHiPBM ma nowego prezesa
Jacek Zarzecki zrezygnował z funkcji prezesa Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego. Nowym prezesem został Jacek Klimza, hodowca bydła.
Jacek Zarzecki nie jest już prezesem Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego. W połowie września złożył rezygnację z zajmowanego stanowiska.
Nowym prezesem PZHiPBM 5 października został Jacek Klimza, hodowca bydła i niedawny wiceprezes związku.
Ceny w skupie bydła pod koniec września wzrosły
– Sam złożyłem rezygnację. Funkcję prezesa związku zajmowałem przez blisko 8 lat. Jestem pewien, że przez ten czas dużo udało nam się wspólnie zrobić – mówi były już prezes związku Jacek Zarzecki i dodaje:
– Mam na myśli ponad 250 mln zł w ramach dobrostanu zwierząt, które trafią do hodowców, inwestycje dobrostanowe w wysokości 1,2 miliarda złotych zarezerwowanych w KPS, program do zakupu buhajów hodowlanych, czy pozyskanie nowych rynków zbytu jak Chiny, Korea, Wietnam czy Turcja.
Nowy prezes związku Jacek Klimza jest hodowcą bydła limousine i blonde d'aquitaine. Jego stado liczy około 150 krów mamek. Produkuje on głównie materiał hodowlany na sprzedaż.
Wkrótce zamieścimy więcej informacji na temat działalności PZHiPBM.
Więcej informacji na temat hodowli bydła oraz produkcji mleka znajdziesz w magazynie "Hoduj z Głową Bydło"
Nasz magazyn można zaprenumerować w tradycyjnej formie TUTAJ oraz w e-prenumeracie TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały racic|Rozród - Praktyczny przewodnik zarządzania rozrodem (Cow Signals)
-
Choroba niebieskiego języka. Inspekcja potwierdziła 10 ognisk w Polsce!
-
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
Mocne spadki cen w skupie bydła
-
Spadki cen we wszystkich monitorowanych kategoriach bydła
-
141 sztuk bydła w zakażonych stadach. Znamy szczegóły ostatnich ognisk BT
-
Choroby zwierząt ograniczają handel. Branża wołowiny pod presją mimo rekordów
-
Przyszłość branży mleczarskiej w Polsce to jakość zamiast masowej produkcji
-
BTV w Polsce. Prawdziwy wysyp ognisk choroby!
-
Kryzys na rynku mleka. Produkcja wzrośnie, ale wkrótce mogą ruszyć likwidacje stad
-
Skup mleka w Polsce rok do roku rośnie
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 5/2025
-Prosięta to szczególna grupa wiekowa u świń
-Jedyna taka tuczarnia w hali łukowej
-Jak przygotować się na kontrolę z bioasekuracji?
Hoduj z głową bydło 6/2025
-Strawność włókna to najważniejszy wskaźnik jakości pasz objętościowych
-Wyniki laboratoryjne w służbie nowoczesnej hodowli
-Kiszonka nie do przecenienia
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku




