Blattin zaprasza hodowców świń na szkolenie
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. wraz z Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie Sp. z o.o. oraz Polskim Stowarzyszeniem Producentów Oleju organizuje szkolenie dla hodowców i producentów trzody chlewnej.
Trzoda chlewa może być żywiona śrutą rzepakową. Jakie są możliwości wykorzystania tego komponentu w dawkach pokarmowych dla tych zwierząt?
Cena tuczników na VEZG. Jak rozpocznie się grudzień?
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. wraz z Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie Sp. z o.o. oraz Polskim Stowarzyszeniem Producentów Oleju organizuje szkolenie dla hodowców i producentów trzody chlewnej.
Konferencja została zatytułowana: "Ekonomiczne i praktyczne aspekty wykorzystania śruty rzepakowej w żywieniu trzody chlewnej".
Szkolenie odbędzie się 19 grudnia w hotelu Hotel & Browar Słociak s.c. w Opolu o godzinie 9.30.
Dr hab. inż. Tomasz Schwarz, prof. Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, opowie o możliwości wykorzystania poekstrakcyjnej śruty rzepakowej w żywieniu świń.
Dr Mirosław Wantuła, (Blattin), będzie mówił o optymalnej recepturze mieszanki paszowej, która jest kluczem do opłacalności w produkcji trzody chlewnej.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny.
Magazyn "Hoduj z Głową Świnie" objął to wydarzenie swoim patronatem medialnym.
Szczegóły dotyczące konferencji znajdziesz TUTAJ
-
Bus zgnieciony po zderzeniu z zestawem rolniczym. Kierowca był zakleszczony
-
Prawie 250 mln zł wypłacone. Tylu rolników dostało już wsparcie klęskowe
-
"Prażona" kukurydza w suszarniach. Strażacy mieli pełne ręce roboty
-
Rynek zbóż. Problemy nie tylko z cenami, ale i ze zbiorem kukurydzy
-
Policjanci zabrali 35-latka prosto z obory
-
KRIR do europosłów: wesprzyjcie rolników podczas protestu w Brukseli!
-
Krajewski o sytuacji na rynku mleka: to co się dzieje, jest nietypowe
-
Choroba niebieskiego języka. Inspekcja potwierdziła 10 ognisk w Polsce!
-
Źrebak uwięziony na piętrze stodoły
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku