Pożar wędzarni w zakładzie mięsnym. Właściciel z obrażeniami ciała
Trwa wyjaśnianie okoliczności, w jakich powstał pożar w zakładzie przetwórstwa mięsnego na terenie Lubelszczyzny. W zdarzeniu ucierpiał właściciel firmy.
Trwa wyjaśnianie okoliczności, w jakich powstał pożar w zakładzie przetwórstwa mięsnego na terenie Lubelszczyzny. W zdarzeniu ucierpiał właściciel firmy.
Do zdarzenia doszło w minioną środę (28 sierpnia) po południu w zakładzie mięsnym na terenie gm. Potok Wielki (pow. janowski, woj. lubelskie). Ze wstępnych ustaleń stróżów prawa wynika, że podczas wędzenia wyrobów mięsnych doszło do zapalenia się drewnianych elementów instalacji. Ostatecznie spaleniu uległa zarówno wędzarnia, jak i elementy dachu obiektu.
- W pożarze ucierpiał 40-letni właściciel, który z obrażeniami ciała trafił do szpitala - poinformowała asp. sztab. Faustyna Łazur, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Janowie Lubelskim.
Jak dodała, policjanci ustalają okoliczności i przyczyny powstania pożaru.
- Wiesz o ciekawym wydarzeniu? Poinformuj nas o tym! Czekamy: redakcja@agropolska.pl
-
Ubóstwo w Polsce – gospodarstwa rolników i domostwa na wsiach szczególnie narażone
-
Nissan odbił się od beczkowozu i uderzył w volvo. Policja: kierowca ciągnika wymusił pierwszeństwo
-
Płomienie w hodowlach drobiu i koni. Zginęły tysiące zwierząt
-
Powstanie baza polskich miodów dla ich ochrony?
-
Bus zgnieciony po zderzeniu z zestawem rolniczym. Kierowca był zakleszczony
-
"Prażona" kukurydza w suszarniach. Strażacy mieli pełne ręce roboty
-
Rynek zbóż. Problemy nie tylko z cenami, ale i ze zbiorem kukurydzy
-
Policjanci zabrali 35-latka prosto z obory
-
KRIR do europosłów: wesprzyjcie rolników podczas protestu w Brukseli!
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku