Mięso z kurczaków zastopowane. Waga pokazała za dużo
Świeże mięso z kurczaków było tak ułożone, że nacisk osi przewożącego je pojazdu okazał się za duży o ponad 2 tony. Inspektorzy transportu drogowego zakazali kierowcy dalszej jazdy do czasu prawidłowego rozmieszczenia ładunku.
Świeże mięso z kurczaków było tak ułożone, że nacisk osi przewożącego je pojazdu okazał się za duży o ponad 2 tony. Inspektorzy transportu drogowego zakazali kierowcy dalszej jazdy do czasu prawidłowego rozmieszczenia ładunku.
W Granowie (woj. wielkopolskie) na drodze krajowej numer 32 inspektorzy z leszczyńskiego oddziału ITD kontrolowali 24 sierpnia pojazdy ciężarowe pod kątem ich ewentualnego przeładowania. Zatrzymali w tym celu m.in. ciężarówkę, którą polski przedsiębiorca przewoził na paletach świeże mięso drobiowe.
„W wyniku zważenia zespołu pojazdów inspektorzy stwierdzili przekroczenie dopuszczalnego nacisku osi napędowej o 2,4 t, bowiem inspekcyjne wagi wykazały, że rzeczywisty nacisk osi napędowej wyniósł 13,9 t. Wobec przedsiębiorcy zostanie wszczęte postępowanie administracyjne zagrożone karą 15 tys. zł. Inspektorzy zakazali dalszej jazdy do czasu prawidłowego rozmieszczenia ładunku na pojeździe” – poinformował Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Poznaniu.
- Wiesz o ciekawym wydarzeniu? Poinformuj nas o tym! Czekamy: redakcja@agropolska.pl
-
Prezydent do premiera ws. umowy z Mercosur: trzeba budować mniejszość blokującą, a nie gadać!
-
Raport: spadło poparcie dla funkcji produkcyjnych wsi
-
Przedświąteczne kontrole karpia. Polska jest liderem jego produkcji
-
Rolnicy obwiniani za ceny żywności. KRIR: na etykietach powinny być koszty surowców
-
OOPR wzywa rolników do wielkiego protestu przeciw umowie z Mercosur. "Piłka wciąż w grze"
-
Zboże, ziemniaki, żywiec – tak płacono za produkty rolne w listopadzie
-
Odpady na polach. Tworzywa rozrzucano maszynami rolniczymi
-
Rolnicy gotowi na prowadzenie rachunkowości w gospodarstwach?
-
Ziemniaki i buraki – ile zebrano z pól w tym roku?
-
07-12-2025,12:10
Znamy hodowców, którzy najefektywniej żywią swoje krowy
-
05-12-2025,14:05
Uniwersytet Agri Plus: najnowsza wiedza dla hodowców i lekarzy weterynarii
-
04-12-2025,11:40
O prosiętach, lochach i błonniku podczas III Akademii Produkcji Prosiąt z...
-
03-12-2025,10:15
Certyfikat jakości QAFP dla producentów trzody chlewnej
-
26-11-2025,13:10
O efektywności hodowli świń podczas warsztatów Axiom i DSM
-
19-11-2025,12:10
Zrobotyzowana obora z potencjałem na dalszy rozwój
-
05-11-2025,16:35
Cena tuczników. Czy notowania na VEZG w końcu się zmienią?
-
06-08-2025,9:30
Ceny świń w Polsce nadal są niższe niż w Niemczech. Czy nastąpi wyrównanie...
-
30-06-2025,9:50
Trzecie wydanie "Hoduj z Głową Bydło" w 2025 roku. Wideo
-
25-04-2025,10:55
Drugie wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku. Wideo
-
22-04-2025,10:45
Drugie wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku. Wideo
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku