Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 8 pasujących wyników.
Jak zapobiec kwasicy żwacza u krów?
20 lutego firma Dobre Pasze - Kowalczyk z Przytyku (woj. mazowieckie, powiat Radom) zaprosiła swoich klientów na szkolenie. Firma obsługuje rolników z południowo-zachodniego Mazowsza i...
więcejKwasica żwacza. De Heus ma sposób na rozwiązanie tego problemu
Hodowcy bydła zwiększają ilości zbóż w skarmianiu bydła, ponieważ żniwa dobiegły już końca. Wykorzystanie pasz z dużą zawartością szybko fermentujących węglowodanów w żwaczu np. ziaren...
więcejJak profesjonalnie zarządzać fermą mleczną?
Firma Lallemand Animal Nutrition wraz z AdiFeed zapraszają na międzynarodową konferencję, której hasłem przewodnim jest profesjonalne zarządzanie gospodarstwem bydła mlecznego. Odbędzie się...
więcejKwasica ostra i subkliniczna. Jak je rozpoznać?
Ostra kwasica żwacza wybucha często wskutek drastycznej zmiany dawki pokarmowej bez wcześniejszego okresu adaptacji. Przyczyną jest nagłe pobranie paszy o zbyt dużej zawartości skrobi i...
więcejChoroby metaboliczne krów mają wpływ na zdrowie cieląt
Kwasica żwacza u krów oraz u cieląt, wpływ niedoborów mineralnych na zdrowie mlecznic oraz płodów, ekonomiczne aspekty decyzji podejmowanych w fermie bydła mlecznego czy wpływ...
więcejKiszonki najlepszej jakości i dokumentacja na fermie przepisem na sukces
Przygotowanie doskonałych kiszonek z kukurydzy, zarządzanie dużą fermą bydła mlecznego, trendy na rynku mleczarskich, czy problem kwasicy żwacza. To główne tematy międzynarodowej konferencji...
więcejKrowa to przeżuwacz i musi jeść strukturalną paszę
Bydło mleczne należy żywić w taki sposób, aby zwierzęta niemal nieustannie przeżuwały paszę i wykorzystywały zawarte w niej składniki odżywcze i pokarmowe. Dawka musi więc zawierać...
więcejChoroby bydła - podstawy diagnostyki i terapii
Nakład wyczerpany Książka ta stanowi oryginalnie opracowane kompendium najnowszej wiedzy z zakresu rozpoznawania, diagnozowania, leczenia i zwalczania wybranych, szczególnie ważnych dla...
więcej