Aukcja bydła mięsnego w Janowie

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Remigiusz Kryszewski | redakcja@agropolska.pl
24-11-2015,17:50 Aktualizacja: 24-11-2015,18:11
A A A

Regionalna Aukcja Bydła Mięsnego odbędzie się 3 grudnia w Janowie w woj. podlaskim.

Licytację zwierząt organizuje Zarząd Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego (PZHiPBM) przy współpracy Zespołu Szkół Rolniczych w Janowie oraz Urzędu Gminy Janów.

Aukcja odbędzie się 3 grudnia w godzinach 10-14 na terenie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie, ul. Białostocka 22, 16-130 Janów.

bydło mięsne, buhaje, limousine, aukcja,

I Aukcja Bydła Mięsnego zakończona sukcesem

Cena zakupu buhaja wyniosła nawet 14,90 zł za kilogram. Bydło mięsne w Polsce staje się coraz bardziej popularne co potwierdziła I Aukcja Bydła Mięsnego. Aukcja odbyła się 1 października w Janowie w woj. podlaskim. Została ona zorganizowana przez...

 

Na aukcji będzie można kupić jałówki hodowlane oraz odsadki zarówno jałówek jak i byczków na opas w wadze 200-300 kg.

Hodowcy którzy chcą wystawić swoje zwierzęta w licytacji muszą podpisać umowę z organizatorem najpóźniej do 27 listopada. Zgłoszone zwierzęta muszą posiadać aktualne świadectwo zdrowia, kserokopię decyzji Powiatowego Inspektora Weterynarii oraz dwa kolczyki w uszach.

Organizator pobiera prowizję w wysokości 2,5% ceny netto sprzedanego w toku Aukcji zwierzęcia w odniesieniu do zwierząt znajdujących się pod oceną PZHiPBM oraz w wysokości 5% w odniesieniu do zwierząt znajdujących się poza oceną.

Szczegółowe informacje na temat aukcji oraz karta zgłoszenia zwierząt, regulamin i umowa uczestnictwa są dostępne na stronie: http://bydlo.com.pl

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 2/2024

Hoduj z głową świnie:

-Żeby rozród działał dobrze

-Tucz świń w cyklu otwartym. Genetyka i zdrowie

-Okiem doradcy - bioasekuracja ASF

 

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 2/2024

Hoduj z głową bydło:

-Okiem doradcy - cicha ruja

-Sucha masa jest kluczowa

-Jak liczyć koszty żywienia w produkcji mleka?

-TMR w teorii i praktyce

 

PRENUMERATA