Destylacja i fermentacja po polsku. Praktyki studenckie w Łodzi

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (bea) | redakcja@agropolska.pl
10-07-2015,13:10 Aktualizacja: 10-07-2015,13:26
A A A

Politechnika Łódzka zorganizowała letni kurs naukowy dla ponad 20 studentów z uczelni technicznych w Europie. Praktyki potrwają od 9 do 19 lipca. Tegoroczna edycja dotyczyć będzie zagadnień związanych z destylacją i fermentacją.

Studenci Politechniki Łódzkiej działający w Board of European Students of Technology (BEST), organizatorzy praktyk, zatytułowali kurs „Distillation and Fermentation. Feel the Polish BEST Spirit” i zaprosili do współpracy Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności.

Do Łodzi przyjadą studenci z piętnastu krajów: Włoch, Ukrainy, Hiszpanii, Francji, Portugalii, Czech, Austrii, Turcji, Belgii, Chorwacji, Węgier, Łotwy, Danii, Rosji, Grecji. Kurs został tak przygotowany, aby zainteresować nie tylko specjalistów związanych z biologią i chemią, ale także studentów innych kierunków, które nie mają w programie wiedzy związanej z produkcją artykułów spożywczych (piekarskich, mlecznych, spirytusowych i winiarskich).

Poleć
Udostępnij
9. Europejski Kongres Menadżerów Agrobiznesu