Trwa rekrutacja na najstarszy w kraju Wydział Rolnictwa i Ekologii
Wydział Rolnictwa i Ekologii SGGW w Warszawie działa od 116 lat. Umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością.
Do 8 lipca trwa elektroniczna rejestracja kandydatów na studia na Wydziale Rolnictwa i Ekologii SGGW w Warszawie. To pierwsza tura, druga tura ruszy 29 lipca i potrwa do 1 sierpnia, a trzecia rozpocznie się 5 sierpnia i potrwa do 12 września.
Rejestracja na studia odbywa się za pośrednictwem systemu Internetowej Rekrutacji Kandydatów
(https://www.sggw.edu.pl/rekrutacja/rekrutacja-studia/).
I edycja Konkursu Agro Games już za nami
Za początek Wydziału Rolnictwa i Ekologii uważa się rok 1906. Obecnie prowadzi kształcenie na trzech kierunkach: Rolnictwo, Inżyniera ekologiczna oraz Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności (w języku angielskim). W przypadku ostatniego kierunku mają być po raz pierwszy uruchomione w tym roku studia w języku polskim.
W ostatnim 23. Rankingu Szkół Wyższych Perspektywy 2022 Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego zajęła pierwsze miejsce w 5 kategoriach kierunków, w tym rolnicze i leśne. Rok wcześniej było podobnie.
W ostatnich latach Wydział Rolnictwa i Ekologii zacieśnił bardzo mocno współpracę z otoczeniem gospodarczym. Ma podpisane 16 umów o współpracy, w tym z Agencją Promocji i Rozwoju Agrobiznesu APRA wydawcą multiportalu agropolska.pl.
- Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz
-
Sucha masa jest kluczowa dla zdrowia krów
-
Minister Siekierski przekonuje: zmiany w Zielonym Ładzie odpowiadają oczekiwaniom rolników
-
Bronisze - tanie pomidory, droga zielenina
-
Projekt MRiRW - opłata za wydanie paszportu dla zwierząt wzrośnie o 50 zł
-
Dofinansowanie zakupu buhajów. Korzystne zmiany dla hodowców
-
Polska wciąż wolna od choroby pęcherzykowej świń
-
Na rynku tuczników widać ożywienie
-
Alliance z 15 nowymi VF-ami
-
MRiRW: w przyszłym tygodniu spotkania grup roboczych ws. suszy i hodowli zwierząt
do 30.09.2024 - składanie wniosków o dotację dla Kół Gospodyń Wiejskich
-
13-05-2024,10:15
Jak zadbać o zdrowie żwacza?
-
18-04-2024,9:05
Stres cieplny u bydła. Jakie są jego skutki?
-
17-04-2024,12:00
Aliplusowanie zbóż po francusku
-
17-04-2024,10:00
Jak wyżywić przyszłe pokolenia w zrównoważony sposób?
-
26-03-2024,14:30
O kwasicy bydła w Krakowie. Potężna dawka wiedzy
-
13-03-2024,9:30
Nagrodzone produkty Targów Ferma
-
18-02-2024,7:55
Hoduj z Głową Świnie nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
09-02-2024,11:10
Hoduj z Głową Bydło nr 1 w 2024 roku. Wideo
-
11-10-2023,8:05
Nowe wydanie Hoduj z Głową Świnie. Wideo
-
01-10-2023,11:30
Nowe wydanie Hoduj z Głową Bydło. Wideo
-
24-08-2023,9:10
Krajowy Dzień Kukurydzy Garzyn 2023
-
03-08-2023,15:50
"Hoduj z Głową Świnie". Co zawiera nowe wydanie?