Producenci przetworów rybnych zacierają ręce. Nadchodzi czas żniw

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: PAP, (em) | redakcja@agropolska.pl
09-11-2016,15:05 Aktualizacja: 09-11-2016,15:27
A A A

Trwający już czwarty kwartał to tradycyjnie okres największej sprzedaży przetworów rybnych. Wynika to ze zwiększonego zapotrzebowania na te produkty w okresie przedświątecznym oraz większej konsumpcji jesienią i zimą.

Seko, firma działająca w branży przetwórstwa rybnego postanowiła zatem przed czwartym kwartałem rozszerzyć asortyment produktów i wprowadziła do oferty nowe przekąski i dania gotowe w kilku smakach.  

Przedstawiciele firmy przyznają, że niższa sprzedaż jest realizowana w pierwszym kwartale roku, zaś w dwóch kolejnych notowane są najniższe przychody, kiedy ze względu na wyższe temperatury powietrza słabnie popyt na przetwory rybne. Przychody w pierwszej połowie roku są też w pewnym stopniu uzależnione od terminu Świąt Wielkanocnych.

Poleć
Udostępnij